dimecres 24 abr. 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 8 visitants en línia
Per primera vegada a la història hi haurà un debat sobre la independència al Parlament sud-català PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 10 de febrer de 2011 19:22

El partit Solidaritat Catalana per la Independència (SI) dirigit per Joan Laporta, antic président del FC Barcelona, va presentar el 2 de febrer del 2011 una proposició de llei per  declarar la independència de Catalunya.
Aquest partit minoritari amb només 4 elegits sobre els 135 diputats del parlament sud-català, ha aconseguit fer adoptar aquesta proposició de llei amb l'ajuda de Convergència i Unió (CiU) majoritari a l'assemblea amb 62 escons.
SI ha aconseguit que es debati una qüestió fonamental pel futur del país.

 
HI HA QUELCÚS ? PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 9 de febrer de 2011 16:51

A passes de gegant, en el sentit dels crancs, fem una visita cap als anys 70…

La versió oficial d’anàlisi dels fets del maig 68, ens ha dit que el moviment nord-català, aquell que té consciència de país en el sentit global del mot (l’únic que pot tenir, al meu entendre), va néixer, o es va concebre en aquell moment de creació d’idees, de revolucions de tota mena, d’entusiasmes i d’esperances… El que es va mostrar com a cert és que l’esperit militant va agafar una bona alenada i va anar tirant endavant mobilitzacions diverses, iniciatives que encara perduren i sobretot un tarannà reivindicatiu que… ailàs, es mereixeria un enterrament de primera.

 
Cantonals 2011... quin candidat votar? PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 8 de febrer de 2011 19:08

S'apropen les eleccions cantonals...  a la meitat dels cantons nord-catalans se podrà votar. Ja tindrem els nostres lots de candidats, cada un amb la seua etiqueta ens explicarà que és el millor i que ell té solucions per a arreglar els nostres problemes.

No m'allargaré pas sus dels programes que no han pas encara publicat i que en bona part no tindran segurament pas res d'innovador.
Tanmateix m'interessarà el programa d'aquests per qui podria votar, és a dir aquests que podrien fer una campanya en clau de país, en clau catalana.

 
ELS TEMPS NO CANVIEN PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 8 de febrer de 2011 22:19

 Lydia, Lydi-Lydia
L'idiota, l'idiota...
Cançó del grup l'Agram

Fa anys el grup l'Agram denunciava el tot turisme a Catalunya Nord amb una cançó dedicada al “paquebot des sables” símbol d'una política dirigida a la liquidació d'una economia productiva a Catalunya Nord, i de la voluntat de certes elits paramafioses de convertir-nos en el bronzejador dels culs d'Europa.

 
Nosaltres també tenim drets PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 3 de febrer de 2011 06:59

Te'n discriminat? explica'ns-hoL'amic Daniel feia ressaltar que als ciutadans sota administració catalana (nadius o forasters) a partir d'ara la Generalitat de Catalunya els reconeix el dret a consumir productes etiquetats en català. És cert que és una notícia important i aquest fet hauria d'obligar les empreses a fer més esforços per a normalitzar la presència de la llengua catalana.

Però nosaltres, a Catalunya nord com tots els pobles del món també tenim drets.

 
<< Inici < Anterior 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Següent > Final >>

Pàgina 23 de 33

Registrats