dilluns 04 març 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 12 visitants en línia
Cap a una evolució perversa? PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 1 de febrer de 2011 22:03

L'Estat francès vol canviar el format dels carnets de conduir. Tots coneixem el carnet d'avui dia, rosa, gran, voluminós, etc... Sembla que tot això ja sigui acabat. D'aquí poc tindrem targetes biomètriques de mida d'una targeta de crèdit, amb la fotografia de cada individu gravada així que una possible signatura electrònica. I per acabar, s'hi inclouran les empremtes dactilars (cal?).

 
Dimarts 1 de febrer l'estat francès nega encara i sempre drets a les llengües dites "regionals" PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 1 de febrer de 2011 17:13

Armand JUNG

Res de nou sota el cel de les institucions de la cinquena "République" del país autoanomenat "des Droits de l'Homme".
Avui el diputat Armand JUNG president del grup d'estudis sobre les llengües anomenades "régionales" ha fet de nou una pregunta oral al ministre Frédéric Mitterand i un altre ministre li ha respost, el Luc CHATEL ministre de l'educació.

 
Els escàndols de la UPVD PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 1 de febrer de 2011 11:51

 Fa uns dies vaig publicar en aquesta pàgina un balanç negatiu recordant la desaparició de les formacions al CAPES de català i al DUEC a la Universitat de Perpinyà (UPVD). No sabiï que desencadenaria altres reaccions i altres articles. 

La primera reacció va ser forta, contundent, en una entrevista a "l'inpédendant" el diari local de Catalunya nord, el President de la Universitat negava l'evidència. Hi vaig respondre per una carta oberta demanant aclariments sobre la visió i la política lingüística  a la UPVD.

 
Millora l’etiquetatge en català al Principat de Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 1 de febrer de 2011 16:26

El 23 de gener del 2011, va ser un data cabdal pel que concerneix l’etiquetage dels productes venuts al Principat de Catalunya. A partir d’aquest dia, tal i com ho preveu el Codi de Consum aprovat a començament de l’estiu 2010 al Parlament Català, les grans empreses han de fer figurar en català les dades bàsiques dels productes que comercialitzen.

 
La Casa dels Països Catalans de la UPVD PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 31 de gener de 2011 17:28

La Casa dels Països Catalans de la Universitat de Perpinyà era un projecte magnífic.

Amb això d'Europa i de projectes transfronterers hi ha subvencions a guanyar, subvencions per a pagar projectes. Projectes que podrien ajudar a unir catalans de banda i banda, però què s'amaga darrere aquests projectes?

 
<< Inici < Anterior 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Següent > Final >>

Pàgina 24 de 33

Registrats