dilluns 04 març 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 10 visitants en línia
La fi des les caixes d’estalvis catalanes ? PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 25 de gener de 2011 16:21

Les caixes d'estalvis tenen una gran presència a Catalunya. 10 de les 46 caixes d'estalvis de l'estat espanyol són catalanes i LA CAIXA és la primera caixa d'estalvis a Europa.

Aquesta entitat va ser creada el 27 juliol del 1990 amb la fusió de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvi de Catalunya i Balears, fundada el 1904 i la Caixa d'Estalvi i Mont Pietat de Barcelona, fundada al 1844.

 
Una no-catalanoparlant a la Casa de la Generalitat? PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 25 de gener de 2011 13:00

Fa uns dies que corre la veu que la Clotilde Ripoull, fins ara al MoDem, seria investida el 2 de febrer Directora de la Casa de la Generalitat de Perpinyà. Evidentment s'hauria tingut de gastar aquesta broma el 28 de desembre, però no a final de gener.

Vull dir amb això que qualsevol persona amb 2 dits de seny no s'ho pot creure, tanmateix la veu és persistent i se passeja per diverses webs. 

Normalment la gent que treballa per la Generalitat de Catalunya té el deure de saber parlar perfectament la llengua pròpia de Catalunya, i la Clotilde Ripoull ja no compleix aquest criteri.

 
Ensenyament bilingüe del català a Catalunya-Nord : un horitzó tapat ? PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 15 de gener de 2011 13:00

 Al principi d’aquest mes de gener, a pocs dies d’interval, dos escriptors coneguts de Catalunya-Nord han publicat a Internet dos articles que parlen, entre altres coses, de les dificultats que coneix l’ensenyament bilingüe (immersiu o paritari) a les nostres comarques.

El primer va ser l’Alà Baylac-Ferrer : el 7 de gener, va penjar al seu blog un escrit titulat : «L’ensenyament bilingüe en català en pana a Catalunya-Nord».
El segon va ser en Joan Lluís-Lluís : el 10 de gener, va publicar al diari EL PUNT un article que porta per títol : « Uns malentesos entre bretons i francesos »

 
Carta oberta al President de la Universitat de Perpinyà, PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 18 de gener de 2011 18:26

El 30 de desembre enviavi un comunicat a la premsa en el qual lamentavi la supressió de dues formacions a la Universitat de Perpinyà.

El senyor Jean Benkhelil, President de la Universitat hi ha respost per mitjà d'una entrevista a "l'independant", el diari local de Catalunya nord. Enlloc de respondre sus del font del problema, ataca i nega la realitat.

 
El nou president de la Regió ajudarà Catalunya Nord ? PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 14 de gener de 2011 15:35

Com ho va subratllar l’Hervé al seu article publicat el 30 de desembre passat , l'any 2010-2011 la Universitat de Perpinyà no ofereix formació al CAPES de català i al DUEC, (Diploma d'Universitat d'Estudis Catalans), «una posició contrària a l'interès dels estudiants i de tota la població de Catalunya Nord».

 
<< Inici < Anterior 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Següent > Final >>

Pàgina 25 de 33

Registrats