dissabte 13 jul. 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 18 visitants en línia
Medi Ambient PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 12 de gener de 2011 07:04

En una època on es parla molt d'escalfament global del planeta, on es parla molt de reciclatge, de consumir menys,  d'ecologia, etc... etc... em sembla que tenim el dret de demanar què s'ha fet ? què es fa ? i què es farà ?

Primer de tot, crec que som tots conscients que s'ha d'intentar frenar el canvi climàtic i avançar cap a la sostenibilitat.
Crec també que tots sabem que el canvi només es farà realitat si hi participem totes i tots. 

 
Euskadi Ta Askatasuna PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 11 de gener de 2011 00:00

Si hem d'explicar què és Euskadi Ta Askatasuna per la gent que encara no ho sap, hauríem de començar pel més senzill.

Euskadi Ta Askatasuna (ETA) és una organització basca armada que té com a objectiu la creació d'un estat basc independent de l'Estat Espanyol i de l'Estat francès, incloent-hi les set províncies basques històriques (quatre estan situades al territori espanyol i tres al francès i el conjunt es diu Euskal Herria).
Van actuar de manera violenta des del 1959 matant més de 800 persones.
Des del 1981 va haver-hi moltes treves i negociacions entre l'Estat Espanyol i els Etarres (membres de l'organització ETA). Però per raons d'incompatibilitat o d'incomprensió mutúa. ETA ha tornat a les armes a cada vegada fins al 2006.

 

 
Els americans s'inquieten pel futur de França PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 9 de gener de 2011 13:10

 WikiLeaks és un web llançador d'alerta. Publica documents, anàlisis polítiques i de societat.

La seva raó de ser és publicar articles corresponents a filtracions d'informacions secretes tot protegint les seves fonts.
Aquest web s'ha fet conèixer sobretot el novembre de 2010 per la revelació de telegrames de la diplomàcia americana. Més de 250 000 documents han estat divulgats. La seva publicació ha estat rellevada per cinc grans diaris; un d'ells és El Món.

 
Aspectes lingüístics de la crisi política a Bèlgica : Realment són els flamencs els dolents de la pel·lícula ? PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 11 de gener de 2011 17:05

Diuen que Bèlgica és al límit de l’abisme.

Els mesos de negociacions entre partits flamencs i valons per assolir un govern estable altre cop han fracassat i el país continua sense govern des del juny de l’any passat.
També es diu que la culpa del bloqueig la tenen els dos principals partits polítics flamencs perquè refusen tot compromís i, un dels principals punts de discòrdia és el trencaclosques dels municipis perifèrics de Brussel·les.

 
Reflexió sobre uns mites fundadors de la nació catalana PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 8 de gener de 2011 20:12

Cada nació, cada poble, cada país té uns mites fundadors, mig llegendaris mig històrics que ajuden la gent a fabricar-se unes arrels comunes i a ser orgullós de la comunitat humana a la qual pertany.

Els suïssos tenen la figura de Guillem Tell, un heroi del segle setze que va personificar l’ideal de coratge, de lluita i d’unió de cara al Sacre Imperi Romanogermànic que volia annexionar la Confederació Helvètica. Era un habitant de Bürglen a l’actual cantó suís d’Uri

 
<< Inici < Anterior 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Següent > Final >>

Pàgina 26 de 33

Registrats