dijous 13 juny 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 40 visitants en línia
Carta de les llengües mal anomenades regionals. PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 16 de gener de 2012 18:42

Salvaguardar i promoure la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural d'Europa han esdevingut uns objectius fonamentals del Consell d'Europa. Les llengües mal anomenades regionals o minoritàries fan part integrant d'aquest patrimoni. Des de 1992, el Consell d'Europa proposa als seus Estats Membres la possibilitat de demostrar el seu compromís per a la protecció d'aquest patrimoni ratificant la Carta europea de les "llengües regionals o minoritàries".

Aquesta Carta, elaborada a partir d'un text proposat per la Conferència permanent dels poders locals i regionals d'Europa, ha estat adoptada com a convenció pel Comitè dels Ministres del Consell d'Europa el 25 de juny de 1992 i oberta a la firma el 5 de novembre de 1992, a Estrasburg. Va entrar en vigor l'u de març de 1998.

El seu objectiu és assegurar  l'ús de les llengües regionals o minoritàries a l'ensenyament i als mitjans de comunicació però també  permetre i  fomentar el seu ús al món jurídic i administratiu, en la vida econòmica i social així com en les activitats culturals.

Vuit principis fonamentals aplicables a totes les llengües.

 
Un referèndum d'autodeterminació a Escòcia a la tardor del 2014 PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 11 de gener de 2012 09:04

Ahir dimarts deu de gener, el primer ministre escocès va anunciar oficialment el referèndum d’autodeterminació. Es farà a la tardor del 2014. A més, Londres accepta que la consulta sigui vinculant.

 
El català és una mena de llatí ! PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 7 de gener de 2012 21:45

M'he llegit amb interès l'article d'en Daniel, i crec que se mereix uns matisos.
El títol és evidentment cert, el català és com moltes altres llengües un llatí que ha anat evolucionant.
Fent una lectura completa de l'article s'entén que el Daniel veu el català com a llengua morta i ... vist així me fereix però haig de confessar que si me deixès anar al pessimisme, podriï tenir a vegades aquesta sensació.

 
"Perdoneu-me, canto en una coral catalana però jo no parlo català ..." PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 9 de gener de 2012 08:53

Aquest cap de setmana, vaig participar a una trobada de corals de l'Alt Empordà. Feien un concert de Nadales a la Jonquera i ens ho vam passar molt bé gràcies a la qualitat del repertori i també perquè tots els cants, sense cap excepció es feien en català. Us puc assegurar que quan ens trobem un grup de seixanta cantaires i assagem, cantem, comentem els cants, fem broma, fem tertúlia ....  en català, només en català sense que mai aparegui cap paraula en castellà o en francès, això fa molt de goig i dóna la il·lusió que la nostra situació lingüística ja està normalitzada del tot.

 
Perpignan-Figueras, o més ben dit, la trista realitat centralista PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 3 de gener de 2012 07:49

La SNCF (companyia francesa de ferrocarrils), va encetar a mitjan novembre del 2011, la seua primera campanya de promoció per la línia de TGV Perpinyà-Figueres. Segons el diari El Punt, l'anunci va ser publicat als diaris del sud de l'Estat francès, àrea d'influència dels possibles clients d'aquesta línia del TAV-AVE-TGV*

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 5 de 33

Registrats