dimecres 24 abr. 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 18 visitants en línia
El català : una mena de llatí de Catalunya-Nord ? PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 29 de desembre de 2011 14:14

No sóc originari de Catalunya-Nord. Sòc una mena de peça afegida arribada a les nostres comarques septentrionals ara fa cinc anys. Recordo que, el 2006, poc després d'haver-me instal·lat en un poblet dels Aspres vaig assistir a una funció de teatre en català que feien al Vallespir. Volia fruir del català que es fa servir aquí i efectivament, escoltant l'obra teatral aquella, va ser la primera vegada que vaig poder adonar-me que la variant dialectal rossellonesa se situa entre l'occità provençal que he après i el valencià que parlen els meus pares.

 
Es podrà normalitzar l’ús del català a Catalunya-Nord ? PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 29 de novembre de 2011 15:59

Benvolguts amics, avui us vull testimoniar del que vaig viure aquell darrer cap de setmana. Serà un exemple del que viu el català en aquestes terres catalanes septentrionals i bressol dels Països Catalans. 

Dissabte a la nit vaig assistir a un concert coral a l’església d’un poble rossellonès. Tres corals nord-catalanes hi estaven presents. Jo era convidat pel director d’una de les tres corals, un bon amic meu. La seua coral té com a característica que la presentació dels cants s'hi fa en català, llengua pròpria d’aquell territori nostre (ho vull recordar per si de cas).

 
Neix una associació de joves catalans ! PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 21 de novembre de 2011 08:32

Després d’una primera presentació pública a finals del mes d’octubre al Casal Jaume Ier de Perpinyà, l’associació de Joves de Catalunya Nord (JCN) va aparèixer en públic per primera vegada a la manifestació del Correllengua de Perpinyà. Darrera d’una banderola, una vintena de joves nord-catalans van voler fer entendre la seua veu a favor de la llengua pròpria de les nostres cormarques.

 
Per fi el P.P té majoria absoluta : a veure si aconsegueix precipitar les coses .... PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 21 de novembre de 2011 09:24

      S'acaben les eleccions generals espanyoles. El Partit Popular, aquest descendent del Franquisme, ja ha assolit la majoria absoluta que li permetrà governar Espanya com li doni la gana.

 
Independència un tema de debat PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 12 de novembre de 2011 22:11

L'independentisme a Catalunya té llarga història. Al sud li costava expressar-se ja que Madrid acostumava bomberdejar Barcelona cada 50 anys per a calmar les vel·leïtats. Els temps canvien i sembla que els bombardeigs no siguin més possibles és en aquest context que el 2009 Arenys de Munt ha organitzat la primera consulta sobre la independència. El catalanisme ha agafat volada i avui fa part del panorama polític, ha entrat a la normalitat.

Però de quina manera nos afecta i nos afectarà al nord?

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 6 de 33

Registrats