dissabte 13 jul. 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 7 visitants en línia
El "Théâtre de l'Archipel" o el nou accent català de la (in)Fidelíssima. PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 13 d'octubre de 2011 06:36

També hauriï pogut titular : "la llengua catalana per damunt de tot, mais le français avant tout"

Dimecres passat,  vaig anar a veure la "Cantate de l'Archipel", l'espectacle d'inauguració del nou teatre transfronterer. Havia llegit el post de l'amic Aleix , post que me condicionava, fins i tot m'havia plantejat la possibilitat de quedar a casa per a no perdre-hi temps, tot i que voliï comprovar si per una vegada teniï gusts en comú amb un ministre francès.

 
Partit socialista i llengües « regionals » PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 11 d'octubre de 2011 08:00

En previsió de les eleccions presidencials del 2012, el Partit Socialista francès intenta fer sentir la seua veu sobre el tema de les llengües minoritàries presents a l’Estat francès. Fins ara només havíem tingut ocasió de sentir les propostes de la candidata d’ Europa Ecologia - Els Verds sobre aquest assumpte, amb una posició molt clara a favor d’una « Europa federalista de les regions »  amb unes « regions autònomes » i un ple « reconeixement de les llengües regionals ».

 
Situació de l'ensenyament del català a la UPVD PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 29 de setembre de 2011 10:24

Recordem el que ja s'havia escrit:

El departament d'Estudis Catalans de la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD), que des de fa anys oferia una llicència completa, acaba de remodelar la seva formació aprofitant el pla quadriennal. Per tal de poder mantenir l’estructura d’institut derogatori, la direcció de l’IFCT (Institut Franco-Català Transfronterer) ha apostat per fusionar amb FSTHI, és a dir la Facultat de Sport Tourisme Hôtellerie Internationale. L’IFCT i FSTHI van ser creats fa una dècada gràcies a l’aleshores president sortint de la universitat, que va passar a dirigir FSTHI fins al present i que, des de primers d’aquest any, és també el nou director provisional de l’IFCT.

 
consultes i "primaires" PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 11 d'octubre de 2011 06:32

Diumenge passat va tenir lloc a nivell estatal francès la primera volta de les “primaires socialistes”. Aquestes “primaires” tenien com a objectiu la tria del candidat socialista que el partit sostindria per a les properes eleccions presidencials. 6 candidats se presentaven. Personalment no he participat, vull dir no he votat ja que no em senti concernit per la tria de la persona que dirigirà l’estat francès, és a dir per la persona que podria ser el nostre proper botxí. Per qui ha escoltat una mica cada candidat, veiem que amb matisos tots van a la una de cara al reconeixement dels pobles oprimits, “cal sostenir els pobles oprimits a Xina o a Àfrica, però sul territori hexagonal no existeixen, només hi ha un poble, el poble francès“.

 
Crisi del deute PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 25 de setembre de 2011 14:17

 Cal tornar a donar poder adquisitiu a les famílies.

A primera vista, sembla fàcil culpar als estats per estar al principi d'aquesta crisi financera que estem vivint. De fet, combinen un deute considerable.

La crisi dels sub-prime de 2008/09 va costar 100 millions d'euros i va avançar les previsions de dèficit  de les pensions de 20 anys. Els estats dels països desenvolupats es van veure obligats a donar suport a les seves economies malmeses per evitar una recessió greu i per tant es van endeutar. Alguns es troben ara en situacions crítiques a prop de la cessació de pagament. És el cas de Grècia ; però Itàlia, amb el seu deute que representa el 120% del seu PIB i Espanya també estan a la vora de l'implosió.

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 8 de 33

Registrats