dijous 13 juny 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 22 visitants en línia
La força dels Estats PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 8 de setembre de 2011 06:25

No és cap notícia nova, els estats tenen tots els poders, una Nació sense estat necessita molta voluntat per afirmar-se i ho demostren una vegada més els estats francès i espanyol amb la televisió.

A Catalunya Nord necessitem televisió en llengua pròpia, en llengua catalana. Les televisions de l'estat francès, ens deixen engrunes, uns minutets setmanals a les ones de "France 3", és a dir res.

Tocant Catalunya nord, a la resta del Principat, a la Comunitat Autònoma de Catalunya la Televisió de Catalunya han aconseguit canals de televisió de gran qualitat.

 
La Unió per un Moviment Popular (U.M.P) denuncia el regionalisme de l’Eva Joly i dels Verds PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 5 de setembre de 2011 14:52

Hauríem pogut pensar que a l’inici del segle XXI, la U.M.P d’en Sarkozy faria uns raonaments bastant allunyats del discurs del Front Nacional de la Marine Le Pen, sobre el tema del regionalisme i les llengües minoritàries (considerades com a regionals). Però no ! Després dels temes de la immigració i de la inseguretat (temes que aquests partits desenvolupen sempre de manera semblant), amb el problema de les minoritats de l’hexàgon, la dreta nacional francesa i l’extrema dreta adopten les mateixes actituds : defensen un Estat-Nació francès on només la llengua i la cultura francesa poden viure; les cultures i llengües regionals s’han de quedar al museu, com a patrimoni nacional (francès, ben entès !).

 
Elecció presidencial del 2012: l'Eva Joly candidata ideal? PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 28 d'agost de 2011 17:19

El dissabte 28 agost del 2011 es va obrir la setzena edició de la universitat d'estiu de les regions i dels pobles. Onze partits autonomistes hi estaven representats.
L'Eva Joly del partit Europa Ecologia / Els Verds i candidata a l'elecció presidencial francesa del 2012 hi era convidada.

Va prometre defensar les llengües regionals amenaçades.

 
Exasperació espanyolista davant d'uns bombers catalans arborant unes banderes nostres PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 30 d'agost de 2011 09:46

Durant la inauguració dels Jocs Mundials de Policies i Bombers que van tenir lloc a Nova York el 27 d'agost, els representants catalans van començar a aixecar un castell que van coronar amb una estelada (bandera independentista catalana) i van ensenyar senyeres.

 

 
Sud de France PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 24 d'agost de 2011 06:10

Els lectors del “Journal d'Ici” hauran pogut observar una publicitat continuada, però força incomprensible, amb el nom de “Sud de France”. De fet és el que se'n diu una subvenció encoberta de la regió Llenguadoc Rosselló a “L'Indépendant”, diners públics per sostenir una empresa privada que cada dia va més de baixa. A la publicitat podeu veure una minyona més aviat mal pentinada, de vegades al costat d'un minyó a la platja, de vegades al costat d'una altre minyona, menjant un préssec o confitura, el conjunt voluntàriament mal imprès, per donar una sensació de "flou" pretesament artístic, el tot coronat pel logo de la “Région”. Se suposa que l'efecte ha de ser de dir que els préssecs i les melmelades d'aquí (?), són les millors.
Analitzem aquest anunci des de diversos punts de vista.

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 33

Registrats