dimarts 28 nov. 2023
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 9 visitants en línia
Fins i tot en bici el camí encara és llarg... PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 2 d'agost de 2011 12:35

Amb l'objectiu d'acostar les "dues Catalunyes",  molts projectes s'estan creant avui en dia. Un d'ells anomenat  "Enllaç" , ha atret la meva atenció.

 
Usar la llengua catalana en normalitat a cada vegada que és possible PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 1 d'agost de 2011 07:57

i és molt sovint possible.

La setmana passada una delegació de quatre persones va ser rebuda a la seu del Consell General per la Presidenta : l'Hermeline Malesherbe.
Aviat explicaré el que s'hi ha dit, però no és el tema d'aquesta reflexió.

Molt sovint hi ha gent que ens explica que a Catalunya Nord no podríem parlar català, que la gent no ens entendria, seria de mala educació i fins i tot contraproduent per a les reivindicacions i la defensa de la llengua pròpia.

El passat dimecres 27 de juliol vam comprovar que no era cert.

 
Correfocs i espectacles pirotècnics PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 24 de juliol de 2011 07:37

A Catalunya Nord, com a la resta del territori, els correfocs hi són vius però hi són en perill.

Recordem que la Directiva 2007/23/CE preveu una unificació del comerç, del transport i de l'ús del material pirotècnic posat al mercat a partir del 2010.
Aquesta directiva preveu que els estats membres de l'UE que veurien perillar el futur de les seues tradicions religioses i festives puguin presentar una adaptació per mor de mantenir-les i fer-ne possible la transmissió.
Malgrat dues intervencions de diputats nord-catalans, l'estat francès s'ha negat a presentar una adaptació que permetria la perennitat de les nostres tradicions.
A nivell municipal hem tingut diversos tipus de reaccions.

 
Les falses obertures PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 26 de juliol de 2011 21:14

Una de les crítiques que més sentim els qui defensem la llengua i la cultura catalanes i que defensem en definitiva el país, és que sem “tancats”. Això fa mal especialment quan ve de gent que ens és molt pròxima. Analitzem-ho però, seriosament. Generalment la gent que té aquesta teoria és gent que de fet se sent aïllada, que no està segura del seu posicionament. Darrerament he constatat, en reunions de defensa de la Cellera a Bao, que la mateixa persona que deia en una reunió que calia obrir-se (a qui, a què?) -en català-, a la següent reunió “més ampla” (però amb menys participació, aneu a entendre la contradicció) s'expressava en francès. De fet estem davant del complexe típic d'auto-odi.

 
El Consell General de Catalunya Nord està obrant per un català reconegut a la Unió Europea PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 20 de juliol de 2011 08:33

Des de la Plataforma veiem amb il·lusió que les coses semblen voler millorar a Catalunya Nord amb el tema de la catalanitat.

 Després de l'article publicat el 28 de juny passat portant per títol « Què farà l’eurodiputada nord-catalana Marie-Thérèse Sanchez-Schmid ? », sense saber-ho, hem impulsat una campanya que empenyia els politics i institucions de Catalunya Nord a posicionar-se en l'assumpte de l'oficialitat del català a la Unió Europea. La cosa havia començat amb la iniciativa dels eurodiputats sud-catalans, Junqueras (ERC), Tremosa (CiU), Badia (PSC) i Romeva (ICV) i va ser marcada per la publicació d’un manifest per reclamar l'oficialitat del català aprofitant la futura entrada de Croàcia a la Unió. L'objectiu era que hi hagi coincidència entre la incorporació del croat com a llengua oficial europea i el reconeixement de la oficialitat  del català a la Unió.

 
<< Inici < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

Pàgina 11 de 33

Registrats