dissabte 04 des. 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 5 visitants en línia
Els municipis nord-catalans tiren endavant llur dispositiu d'ajuda al català en l’espai públic PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 20 de juliol de 2011 06:40

Segons ens informen els diaris El Punt-Perpinyà i La Clau, l'Associació de Batlles dels Pirineus-Orientals (A.M.F.66) anunciarà el proper 22 de juliol la creació d’un sindicat intercomunal que afavorirà la promoció del català i de l'occità (pel Fenolledès).

 
Sondeig sobre la independència al Principat de Catalunya : el sí progressa PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 1 de juliol de 2011 14:40

El Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat de Catalunya acaba de fer públic un sondeig sobre el que votarien els sud-catalans a un eventual referèndum d'autodeterminació. La pregunta d'aquesta enquesta era  " Si demà es fes un referèndum per decidir la independència de Catalunya, vostè què faria ? "

 
Proposta de llei per a les llengües dites regionals PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 29 de juny de 2011 06:46

Els senadors haurien de presentar un proposta de llei que tindria com a objectiu la salvaguarda de les nostres llengües que uns anomenen regionals o territorials.

Recordem que sota domini francès, la darrera i única llei a favor de l'ensenyament de les llengües data del 1951, és la llei Deixonne que permetia als ensenyants que en feien la demanda de consagrar 2 hores setmanals facultatives a l'ensenyament de les llengües regionals a condició que afavoreixi l'ensenyament de la llengua francesa.

 
Independència simbòlica : aviat els euros andorrans PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 1 de juliol de 2011 09:10

 La Comissió Europea i Andorra acaben de firmar un acord monetari que permetrà al coprincipat encunyar els seus propis euros d'aquí dos anys. Andorra emetrà aproximadament uns 2,3 milions d'euros el 2013, com també podran fer altres microestats del continent europeu com Mònaco o el Vaticà.

 
Què farà l’eurodiputada nord-catalana Marie-Thérèse Sanchez-Schmid ? PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 28 de juny de 2011 13:42

Fa pocs dies, una coalició d’eurodiputats sud-catalans representada per Ramon Tremosa (CiU), Maria Badia (PSC), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV), va presentar al Parlament de Catalunya un manifest (publicat al final d'aquest article), en què demanen al govern espanyol l'oficialitat del català a les institucions europees. Amb aquesta iniciativa, els parlamentaris es proposen obtenir del Govern espanyol el ple reconeixement del català a Europa aprofitant que el croat esdevindrà llengua oficial (el 2013, any previst per a l'entrada de Croàcia).

 
<< Inici < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

Pàgina 12 de 33

Registrats