divendres 03 des. 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 29 visitants en línia
Correllengua i actes de commemoració del 7 de novembre. PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 25 d'abril de 2011 20:07

El CORRELLENGUA va néixer a Mallorca el 1993 i amb 4 anys s'ha estès al conjunt dels Països Catalans. Consisteix en un seguit d'actes que poden ser de caire lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu : xerrades, taules rodones, programes de ràdio i televisió, música i balls populars, actes gastronòmics, cercaviles, teatre al carrer, concerts, ... tots amb l'objectiu de mostrar la vitalitat de la nostra llengua i cultura, així com d’'implicar tothom en la defensa de la llengua catalana.

Des de fa molt més anys, el dissabte més proper del 7 de novembre, uns nord-catalans sallen al carrer per a commemorar el Tractat dels Pirineus, tractat que va tenir entre altres conseqüències, l'annexió dels antics Comtats al reialme de França.

 
Més que un partit ... PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 22 d'abril de 2011 12:56


Quatre clàssics en 3 setmanes per als dos clubs més exitosos del campionat espanyol de Futbol : el Futbol Club Barcelona i el Real Madrid. Dos partits ja han estat jugats. Ara queden les semifinals de la Lliga de Campions.
 
Cal tenir en compte que un encontre Real Madrid FC - FC Barcelona és sempre un partit de futbol que encén el món. Però també i sobretot que és una rivalitat dins la història espanyola contemporània.

 
L'Indépendant i la llengua catalana PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 20 d'abril de 2011 11:11

Amb la Federació hem engegat una campanya "Refusem la descatalanització de Catalunya Nord", una campanya a la qual vos invitem a adherir.
Amb aquesta campanya se vol denunciar aquests punts de retrocés que pateix la identitat catalana a Catalunya Nord, i reclamar el respecte pels nostres drets.

Les responsabilitats de la descatalanització són àmpliament compartides: estat, institucions locals, Universitat, premsa... i no vull descartar la pròpia responsabilitat de la societat civil ja que tot va lligat.

En aquesta campanya esmentem el rol de la premsa dins la descatalanització de Catalunya Nord, però no l'hem desenvolupat i sus d'aquest punt vull opinar.

 
L'Indépendant i la descatalanització PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 20 d'abril de 2011 15:56

Precedentment he opinat sobre la negació de la llengua catalana per part de l'Indépendant.
Però la descatalanització passa també per més criteris, se fa encara més evident amb la versió digital.

La versió paper menciona "catalan" i hom podria creure-hi, però a Internet, la menció desapareix i veiem com el diari esborra la frontera històrica, vull parlar de la frontera occitano-catalana i manté ferma la frontera administrativa, la frontera franco-espanyola, ignorant el fet que som tan catalans a Figueres com a Perpinyà.

 
Feu servir el català al correu postal ! PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 12 d'abril de 2011 10:12

Un petit missatge per vos explicar l'alegria que vaig tenir ahir quan vaig anar a buscar el meu correu. Segur que vos deveu dir, quin plaer a buscar el correu ? Era com un regal ! Sí, sí ! Vaig rebre un correu a casa meua tot en català ! Qué hi ha d’extraordinari ? Vos expliqui !

Aquest correu va ser enviat de Barcelona i doncs l’expeditor va posar la seua adreça en tota normalitat en català. A més va escriure la ciutat : Barcelona, i entre parentesis : Catalunya, i res més.

 
<< Inici < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

Pàgina 16 de 33

Registrats