divendres 03 des. 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 18 visitants en línia
UN DIA HISTÒRIC PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 11 d'abril de 2011 18:37

El 10 d'abril jo era a Barcelona; la veritat és que anava a veure, sense massa optimisme, com se desenvolupava el referèndum sobre la independència de la nació catalana. S'hi augurava una participació del 10-12%, que ja hauria estat molt per un referèndum fet amb pocs mitjans, amb la gran majoria dels mitjans de comunicació silenciosos i en una gran ciutat  considerada per tothom com un terreny molt difícil, amb una catalanitat difosa. La sorpresa ha estat majúscula fins i tot per a persones independentistes com jo. Una participació de més del 21% ha deixat tothom bocabadat. Qui diu que la gent no s'interessa per la política? Qui diu que això de la independència no és un tema d'actualitat ? D'aquests 21% de participació n'hi ha hagut més d'un 90 % favorables a la independència, però en el fons això és el de menys. La pregunta que ens formulem és, a que se deu aquest èxit?

 
usap usap usap etc... PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 10 d'abril de 2011 18:36

USAP : La paradoxa de la catalanitat

Vaig tenir el privilegi de formar part d'aquests més de 30000 Nord-Catalans que envaïren Barcelona el dissabte 09 d'abril del 2011.
Vaig tenir la felicitat d'entrar en aquest estadi mític d'en Lluís Companys i  veure les seves tribunes esdevingudes  Sang i Or, un estadi molt guanyat a la causa catalana, a la causa usapista.
El dissabte 9 d'abril del 2011, Barcelona la futbolista oferia la seva joia de Montjuïc a Perpinyà la rugbística per disputar un partit de copa d'Europa.
Als voltants de l'estadi, cap seguidor català que no dugui samarreta de rugbi o bandera quatribarrada. La pertinença a un poble es veia allà, palpable, real.
Aquest moment fou històric : dues parts de Catalunya eren finalment reunides.

 
El català està perdut a Perpinyà. PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 6 d'abril de 2011 05:42

La llengua Catalana està donada per perduda a la Catalunya Nord. Aquest és el discurs que he sentit a Perpinyà per catalanistes implicats al si de Catalunya-Nord. A Girona també, em diuen que el discurs dels "Catalans de Perpinyà" és aquest. Però què vol dir?

Perquè la gent defensant i vivint en el mateix país el destrossa tant ?

 
TV3 i FLAIX FM en tota normalitat! PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 6 d'abril de 2011 05:51


Des de fa un any al nord de l'Albera, podem rebre de nou els senyals numèrics dels canals de la televisió de Catalunya-Sud. En un primer moment, el CSA francès havia obligat a tancar el primer repetidor col·locat al Pic Neulós però, finalment gràcies a l'aferrissament d'alguns, s'havia arribat a un acord oficiós que ens permetia recuperar la TDT catalana a part del nostre territori.

 
També ens toca, i ens toca ara! PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 5 d'abril de 2011 06:23

Segueixi amb interès les opinions publicades a Vilaweb pel Xavier Deulonder i Camins.
En general estic bastant d'acord amb les seues conclusions, però discrepi amb l'opinió del 2 d'abril

Segons Deulonder encara no tocaria parlar d'independència per Catalunya nord. Ell escriu: "D’independència no se’n podrà parlar fins que el Sud s’hagi constituït en estat sobirà dins de la UE"

 
<< Inici < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

Pàgina 17 de 33

Registrats