divendres 03 des. 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 22 visitants en línia
Millora la salut del català a Catalunya . . . . . . . . . . . . . Sud PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 4 d'abril de 2011 12:53

Tothom sap que la salut de la cultura catalana a Catalunya-Nord va en part lligada a la fortalesa de la Catalunya Autonòmica. Així, les millores en la vitalitat del català al Principat poden ajudar a que el mateix català no desaparegui al nord de l’Albera.

 Avui en dia, tenim dues notícies esperançadores sobre l’estat del català al sud. 

 
311 anys i encara resistim PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 2 d'abril de 2011 06:24

 El 2 d’abril del 1700, per edicte reial, el Lluís XIV rei de França prohibia l’ús oficial de la llengua catalana.

Per nosaltres catalans del nord aquest edicte simbolitza el declivi de la llengua catalana, una mena de condemna a mort volguda pel reialme francès i mantinguda pels regims successius siguin monarquies, imperis, repúbliques o dictadures.

Han passat 311 anys i la realitat és que l’edicte és sempre vigent, França refusa sempre i encara el dret a la paraula als pobles dominats, però la bona notícia és que 3 segles no han estat suficients per a neutralitzar-nos del tot.

 
Moltes gràcies Marina per definir tan bé els catalanistes. PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 25 de març de 2011 10:32

L’11 de març passat, un periodista del diari l’Independent va entrevistar la Marina Le Pen. En aquella entrevista, s'hi va evocar la qüestió del catalanisme. Aquí sota, podeu llegir com va reaccionar la nova presidenta de l’FN :

L'entrevistador :  En part, vostè viu aquí en un departament (província) que té una forta identitat catalana.  ¿Què pensa dels autonomistes?

La Marina Le Pen : Evidentment estic completament en contra de llurs idees. Sóc una defensora aferrissada de la " Nació ".  A més, els qui reclamen l’autonomia són d’altra banda sovint europeistes. Es tracta d’idees que són males idees i que combato.  

 
Ja coneixem els grans guanyadors de les eleccions : els vots en blanc, nuls i l'abstenció PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 30 de març de 2011 19:01

S'ha de considerar el vot en blanc com una expressió de la « no preferència » per cap de les opcions possibles en unes eleccions. La manera més comuna d'expressar el vot en blanc és introduir a l'urna el sobre sense cap papereta a l’interior. Cal saber que a l'estat espanyol els vots en blanc s'han de comptabilitzar com a vots vàlids i, per tant, s'han de tenir en compte a l'hora del còmput de percentatges. No és el cas a l'estat francès, i per conseqüència tampoc a Catalunya Nord. 

 
Votar CLAR i CATALÀ PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 23 de març de 2011 06:57

Per la primera volta de les eleccions cantonals vaig fer la proposta de votar “clar i català”.
Motivavi aquesta manera de participar a les eleccions amb dos arguments

  • cal anar a votar a cada vegada que en tenim la possibilitat

  • nos hem d’afirmar com a catalans i hem de deixar de ser la caució de partits jacobins

Aquest diumenge va caure el resultat de la primera volta de les eleccions. No sabrem mai si hi va haver  vots “Clar i català” i tampoc és important saber-ho. El que sabem és que el vot FN ha pujat de manera important i inquietant.

Diumenge vinent, de nou la meitat dels nord-catalans estan convidats a participar a la segona volta d’aquestes eleccions. És assenyat votar “clar i català”  i arriscar de deixar que s'elegeixi un candidat FN?

 
<< Inici < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

Pàgina 18 de 33

Registrats