dissabte 13 jul. 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 21 visitants en línia
Correllengua i Tractat dels Pirineus... (1) PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 8 de novembre de 2010 13:12

Aquest 2010 l’actualitat deguda a les fortes mobilitzacions socials a nivell estatal, el risc del bloqueig del centre ciutat i de l’autopista, i la prudència han fet que la Comissió 350 anys hagi canviat el programa d’actes del final del CORRELLENGUA a Perpinyà, actes que corresponen amb la Commemoració de l’aniversari del Tractat dels Pirineus.

Aquests canvis han tingut diverses repercussions. La primera, la més important és que molts catalans del sud del territori, que siguin de la Comuntitat Autònoma de Catalunya com del País Valencià s’ho han pensat i molts no han fet el pelegrinatge a la capital nord-catalana. Aquest fet ens ha privat d’una part dels manifestants, per conseqüència no ens ha permès pas d’esborrar per una hores aquesta frontera.

 

Però ja que cal treure lliçons positives del que ens passa, podem afirmar alt i fort que tot i que el nombre de manifestants era una mica inferior als anys passats –exceptuant el 2009 on la participació era molt superior en raó de l’efemerida dels 350 anys del Tractat – la participació era molt digna i amb una participació compresa entre 1000 i 2000 persones segons les fons.

Aquesta edició s’apropa doncs en participació a altres Correllengües on les xifres no superaven mai els 3000 participants. I és aquest el fet important. En condicions adverses: canvi de programa uns dies abans la manifestació, amb poca mediatització els nord-catalans s’han mobilitzat com els anys passats .

Potser que a partir d’avui les bones veus que ens repetien any rere any: “només participa gent del sud, els nord-catalans no vénen” ja callaran.

 

Correllengua Perpinyà 2010
 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Registrats