dimarts 28 nov. 2023
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • red style
 • blue style
 • orange style
 • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 3 visitants en línia
Fins i tot en bici el camí encara és llarg... PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 2 d'agost de 2011 12:35

Amb l'objectiu d'acostar les "dues Catalunyes",  molts projectes s'estan creant avui en dia. Un d'ells anomenat  "Enllaç" , ha atret la meva atenció. Aquest projecte es proposa crear una Xarxa transfronterera de vies verdes a Catalunya.
"Enllaç" pretén associar entitats de Catalunya per desenvolupar de forma conjunta una xarxa cicloturística contínua entre ambdós costats de la frontera.

  Segons els responsables, el projecte permetrà:

 1. Posar a disposició dels usuaris locals i dels turistes un producte cicloturístic transfronterer i comú. Les connexions entre els dos territoris catalans permetran circular sense discontinuïtats pels dos bàndols de la frontera. 
 2. Connectar els dos territoris amb infraestructures de mobilitat sostenible: més respectuoses amb el medi ambient, favorables per a la salut, i promotores d'activitat turística. 
 3. Seguir esborrant l'efecte "frontera" (límit físic i mental) explotant la complementarietat, les gestions conjuntes i la sinergia a través de projectes estructurants i gràcies a un coneixement mutu.

 Aquest projecte té el suport de:

 - el Consorci de les Vies Verdes de Girona  amb una participació de 947.975,00 €.

 - el Consell General dels Pirineus Orientals amb una participació de 651.811,00 €.

 - el Consell de Desenvolupament del País Pirineu-Mediterrani amb una participació de 54.989,00 €.

Ha començat el 20 de juliol del 2010. S'acabarà al mes de març del 2013 amb 366 km de pistes per a bicicletes entre Girona i Catalunya Nord.

Traçats de les vies verdes transfronteres existents o en projectes (les últimes realitzades seran les vies que creuaran la ratlla fronterera)

Adhereixo totalment a aquest tipus d'iniciatives que pretenen defensar dos temes als quals porto gran interès : la reunificació de les dues Catalunyes i la preservació del nostre medi ambient.

Aquests dos temes, si es poden dur a terme, són al meu entendre, una prometença de futur menys tenebrós per als nostres nens.

Fa alguns dies que podem veure a internet uns anuncis del projecte.
Heus aquí en un:

  Encara no saben on comença Catalunya, la reunificació serà potser més ràpida a peu...

 Gil

 

Comentaris  

 
0 #4 Dels Països Catalans 14-08-2011 04:28
Cito a del nord:
Hervé, malauradament aquest error el fan la immensa majoria dels catalans del sud, per molt catalanistes i independentiste s que puguin ser. Són uns espanyols, de fet els veritables catalans sem nosaltres (còpia de llur discurs).

??? Veritables catalans ? Nosaltres? (quin qualificatiu! com fa pudor! Espero que les teiues paraules hagin sortit massa rapidament, més que el teu pensament i intel.ligència reals) 'Nosaltres' mai ens enganyem o ens enganyen? Al sud no són senzillement catalans que s'enganyen o enganyats (en lloc de 'catalans falços'?
Citar
 
 
0 #3 Hervé Pi 05-08-2011 05:52
Si ser català se valora en funció de l'autodi, llavors sem més catalans que la gent del sud.

En el cas present, els responsables provenen del nord i del sud, s'ha posat gent de cada banda per a "pensar" aquest "enllaç" catalano/francès....
Citar
 
 
0 #2 del nord 04-08-2011 15:09
Hervé, malauradament aquest error el fan la immensa majoria dels catalans del sud, per molt catalanistes i independentiste s que puguin ser. Són uns espanyols, de fet els veritables catalans sem nosaltres (còpia de llur discurs).
Citar
 
 
0 #1 Hervé Pi 02-08-2011 15:49
aquests que han imaginat, pensat aquest enllaç respecten potser el medi ambient però no respecten la catalanitat.
Si Catalunya sud fos independent i Catalunya nord sempre sota domini francès potser podrien parlar de lligar Catalunya amb França, però no és el cas, llavors la coherència demana de dir: un enllaç Catalunya Sud - Catalunya nord o per jacobins centralistes un enllaç entre Espanya i França.
Aquest "error" és una negació de la catalanitat de les terres nòrdiques, és insuportable.
Citar
 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Registrats