dijous 13 juny 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 34 visitants en línia
Elecció presidencial del 2012: l'Eva Joly candidata ideal? PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 28 d'agost de 2011 17:19

El dissabte 28 agost del 2011 es va obrir la setzena edició de la universitat d'estiu de les regions i dels pobles. Onze partits autonomistes hi estaven representats.
L'Eva Joly del partit Europa Ecologia / Els Verds i candidata a l'elecció presidencial francesa del 2012 hi era convidada.

Va prometre defensar les llengües regionals amenaçades.

Va denunciatr "la voluntat hegemònica d'imposar l'única llengua francesa a l'estat francès" i  "les persecucions contra els batlles que s'expressen en una altra llengua".
Segons ella, "no es pot imposar l'ensenyament de les llengües regionals, però es pot imposar l'oferta sistemàtica d'ensenyament en aquestes llengües". Va proposar doncs poder parlar-les des del parvulari.
L'eurodiputada franco-noruega proposarà igualment, si és escollida a les presidencials, "el reconeixement de les llengües regionals".
A més a més, el seu partit defensa, "la reunificació de Bretanya", "l'autonomia basca" (constitució d'una regió basca amb territoris sota dominació dels estats francès i espanyol), o encara "una col·lectivitat territorial única per a Còrsega".
Però no s'ha expressat sobre la Catalunya Nord. Simple oblit, o és que el poble català no es fa sentir prou?
Per ara és l'única candidata que proposa més autonomia per a les "regions".
L'Eva Joly, que defensa "una Europa federalista de les regions", ha subratllat amb força " volem també regions autònomes"

Una altra candidata s'ha expressat sobre el tema. Es tracta de la Marina Lepen. S'havia expressat al diari l'Indépendant dient : "Estic completament en contra dels regionalistes. Sóc una defensora empedreïda de la Nació. Els qui reclamen l'autonomia són d'altra banda sovint gent a favor d'Europa. Es tracta d'idees que són males idees i que combato».

Per ara, cap altre candidat no s'ha pronunciat sobre l'assumpte aquest.
Esperant les reaccions dels uns i dels altres, Eva Joly pot seduir els 400000 membres i els nombrosos simpatitzants de la federació Regió i Pobles Solidaris que reagrupa : tres partits bascos, un partit bretó, un alsacià, un cors, un occità, un savoià, i … un català .

Gil

 

Comentaris  

 
+1 #2 Daniel 02-09-2011 14:01
I ara, els de la UMP diuen que aquesta senyor té com a projecte la dislocació de França. Tenen por ????
Citar
 
 
+1 #1 Daniel 02-09-2011 13:59
Diuen que l'Eva Joly va respondre les preguntes de representants catalans de CDC i va aclarir que el cas de Catalunya Nord el veu com el d'Euskadi Nord.
Citar
 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Registrats