dissabte 18 maig 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 9 visitants en línia
Per fi el P.P té majoria absoluta : a veure si aconsegueix precipitar les coses .... PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 21 de novembre de 2011 09:24

      S'acaben les eleccions generals espanyoles. El Partit Popular, aquest descendent del Franquisme, ja ha assolit la majoria absoluta que li permetrà governar Espanya com li doni la gana.

 Tothom sap que aquest partit és profundament hostil a les causes nacionalistes, principalment la catalana i la basca. Es preveu doncs que carregarà contra aquestes dues nacions i intentarà retallar les competències que han adquirit des del final del Franquisme les dues regions autònomes corresponents.

Per la seva banda, CiU, el partit al poder a la Generalitat de Catalunya, ja havia anunciat que després de les eleccions generals espanyoles, el seu combat seria aconseguir el Pacte Fiscal (una autonomia fiscal important que ja té el Païs Basc).

Se suposa que el PP, amb els plens poders, impedirà que s'aconsegueixi un Pacte Fiscal o fins i tot un eventual Concert Econòmic (que seria un Pacte Fiscal aigualit) i les relacions entre Barcelona i Madrid s'haurien de tibar fins al bloqueig total.

Alguns independentistes catalans prediuen que aquest futur bloqueig propiciat pel PP conduirà inevitablement al tan desitjat procés d'independentització de Catalunya-Sud.

No puc dir si aixó passarà però el que sí que sé, és que si això passa, hi haurà repercussions profundes a la nostra petita Catalunya-Nord.

 

 

Comentaris  

 
0 #3 Anton -Reus- 25-11-2011 09:23
No cal ser massoca. No cal votar el PP. Ara ja tenim 20 diputats per a la sobirania/independèmcia nacional: 16 (CiU), 3 (ERC), 1 (Compromís País Valencià). Caldrà veure, també els 3 d'IC i la feina de bascos i gallecs.
Al Psc-PSOE, els caldrà meditar bé.
Citar
 
 
0 #2 karl 23-11-2011 20:32
Gracies per la publicitat
Citar
 
 
0 #1 karl 21-11-2011 18:24
Kolossala finassaria! Els independentiste s han de votar espanyolistes i franximans per aconseguir l'independencia. Tal com van les coses s'haurien d'afiliar a la Falange o al Front National
Citar
 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Registrats