dimecres 24 abr. 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 6 visitants en línia
Els qui estimen les llengües minoritàries no estimen França !!!! PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 24 de febrer de 2012 15:12

És allò que va afirmar l'actual president de l'estat francès al seu primer míting de campanya per la seva reelecció. Era el dilluns 19 de febrer a Marsella.

No ho va dir en aquests termes. El que va dir era : "quan un s'estima França no pot proposar la ratificació de la Carta de les llengües regionals que no només té com a objectiu fer viure aquestes llengües en les que crec, sinó que vol fer reconèixer drets lingüístics a totes les minories i posar-les sota control d'un Tribunal Europeu que no tindrà compte de la nostra història nacional i de la nostra tradició republicana”.

Trobareu un vídeo del discurs al web següent : http://www.apiazzetta.com/Sarko-e-e-lingue-regiunali_a1276.html

 

Doncs, segons el senyor Sarkozy, els qui estan a favor de la ratificació de la Carta de les llengües regionals per part de França no s'estimen aquest país. El problema és que no conec cap defensor de les llengües regionals que no estigui a favor d'aquesta ratificació; una ratificació que ja han fet gairebé tots els països de la Unió Europea.

Sí senyors !  Així és !

Ciutadans de l'Hexàgon, vosaltres que us estimeu la vostra llengua regional (Català, Bretó, Basc, Cors, Alsacià, etc...) i que, naturalment (és gairebé automàtic), esteu a favor de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries; segons el vostre president,  patiu una malaltia gravíssima : el desamor a França.

Aquest primer discurs de campanya d'en Sarkozy apareix com a molt violent i excloent :  Al territori francès, un no pot ser republicà i al mateix temps defensar la seva segona llengua (quan en té una). Amb aquestes declaracions és fàcil estigmatitzar la classe de gent que actua en favor del desenvolupament o a vegades simplement a favor de la supervivència de les llengües minoritàries. Quan en Sarkozy afirma que no s'estimen França, podríem interpretar fàcilment que són  enemics de França.

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Registrats