dissabte 13 jul. 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 21 visitants en línia
Alerta a Prada, PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 26 de juny de 2014 09:27

no a la desaparició programada de les classes bilingües al col.legi

Alumnes i pares d’alumnes de les classes bilingües català-francès han manifestat el dimarts 24 de juny a la tarda a l’interior del col.legi Gustave Violet de Prada. La protesta era motivada pel projecte de desmantellar les classes bilingües a la propera rentrada al setembre 2014.

Sense mobilització i intervencions, el procés serà una dissolució de les classes bilingües català / francès de sisè fins a tercer.

 

Les classes biingües són un lloc de referència per l’aprenentatge amb dues llengües d’assignatures no-lingüístiques, i permeten intercanvis i projectes que no es podrien realitzar si els alumnes eren escampats en diverses classes.

Cal recordar que la competència i la finalitat de les classes bilingües no tenen res a veure amb les classes amb opcions o les classes « bilangues ».

Si entre  l’escola maternal/parvulari  i l’escola elemental hi ha  una continuitat del servei públic amb un ensenyament bilingüe paritari, aquest ensenyament al col.legi es redueix a dues o tres assignatures i pot dependre molt  del principal del col.legi.

 

La senyora Véronique Brincourt-Bailleul, directora del col.legi, vol normalitzar l’ensenyament bilingüe, no per difondre el català, més aviat per programar la seva desaparició.

Les mares i pares d’alumnes no volen esperar  la marxa de la directora cap al col.legi de Ceret al setembre que vé. Volen consolidar la carrera bilingüe i seguir amb la mobilització ara mateix.

Una petició és en marxa i l’APA / Escola pública, associació de mares i pares d’alumnes, intervindrà a prop de la Presidència de la República, el Primer Ministre, el Ministre de l’Educació Nacional, del Rectorat i dels diferents responsables acadèmics.

 

La mobilització seguirà fins a la desaparició dels perills que fan força sobre les classes bilingües del col.legi de Prada.

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Registrats