dimecres 26 gen. 2022
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 7 visitants en línia
Ràdio Arrels 30 anys que ens serveix, avui més que mai ens necessita PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 24 de novembre de 2010 16:58

Ràdio Arrels la veu de Catalunya nord,

és la sola emissora de ràdio nord-catalana que emeti sempre en llengua pròpia. És una emanació de l'associació cultural Arrels, funciona quotidianament amb sis assalariats i puntualment amb uns trenta voluntaris.

Ràdio Arrels, d'ençà la seva creació, s'ha mantingut amb un estatut de ràdio associativa renunciant als recursos publicitaris. Ofereix una programació musical que la situa al capdavant de totes les emissores dels Països Catalans pel que fa a la difusió diària de música catalana.

El 2011 la Veu de Catalunya nord celebrarà 30 anys, 30 anys al servei de la llengua catalana, 30 anys al servei del país.
Per nosaltres nord-catalans, Ràdio Arrels fa ofici de servei públic. Obre les seues ones al món cultural i polític, informa, anuncia... fa la feina que fa qualsevol altra ràdio pública, però ella no és pública, és associativa i privada, i ho fa en català.

Ràdio Arrels ha sabut trobar els recursos econòmics per a desenvolupar la seua audiència i donar feina a 6 assalariats, sis persones que viuen i treballen en català i gràcies al català. Avui la ràdio coneix dificultats financeres, dificultats degudes a la baixa de les subvencions, baixa deguda a la crisi econòmica.

Per no fer perillar el futur de la veu de Catalunya nord, els responsables d'Arrels estudien totes les possibilitats. La saviesa dicta d'acomiadar 1 o 2 persones, però acomiadar personal,  més del greuge ocasionat als assalariats significaria també una retallada de la presència de la llengua catalana a l'espai públic radiofònic, no ho podem acceptar.

Crec que nosaltres catalans tenim un deute de cara a la Ràdio. Ràdio Arrels ens ha acompanyat, ens ha permès de descobrir la riquesa i la diversitat musical dels Països Catalans, ens ha donat la paraula, i ens la donada en català.

Aquest servei l'hauria de fer una ràdio estatal, una ràdio pagada pels nostres impostos però aquestes ràdios no ho fan.

Avui Ràdio Arrels, a la imatge de la Bressola per l'ensenyament, és un símbol, un símbol de lluita per a la recuperació cultural, lingüística, nacional.

Tots i cada un de nosaltres, amb els nostres mitjans hem de sostenir LA VEU DE CATALUNYA NORD.

Hervé Pi

enllaços:

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Registrats