dijous 13 juny 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 30 visitants en línia
Qui sem? Com va néixer la Plataforma... PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 2 de novembre de 2010 13:25

Amb aquest article neix de nou la pàgina web de la Plataforma per a la Dignitat, entitat nord-catalana creada el 2005.

L'objectiu de la Plataforma és essencialment cívic, de defensa dels interessos d'un país que perd massa sovint referents.

Plataforma per a la Dignitat... la gènesi

Catalunya nord el 2006 arran d'un simple fet indignant.

Les circumstàncies:
Dos joves nord-catalans, farts i refotuts de veure cada matí pintades feixistes a vora les carreteres van decidir esborrar-les.

Els fets
Dos joves la Marta i el Pere, de nit surten amb un pot de pintura i esborren insults racistes i feixistes pintats sobre parets a vora de carreteres.
La gendarmeria passa i agafa els joves, La Marta i el Pere seran tractats com delinqüents. Passaran una part de la nit en guàrdia vista i seran convocats al tribunal per a respondre de degradació de béns públics.

La Plataforma per la Dignitat neix...
Amics i familiars se reuneixen i convoquen una concentració pel 13 de maig del 2006 al lloc on la Marta i el Pere s'han fet pescar per la gendarmeria. Un centenar de persones acudeixen a la cita, la policia també hi és present.

El 13 de maig de 2006...
com si no fos prou en el decurs de la manifestació cívica de sosteniment als joves que havien esborrat pintades feixistes, Francesc Pougault va demanar als gendarmes, que fotografiaven els manifestants, de fer la seva feina, és a dir de protegir la manifestació.
Calques dies més tard sense que a cap moment, al llarg de la manifestació, ningú li hagin demanat la seva identitat, Francesc Pougault va rebre a la seva antiga adreça una convocatòria de la “gendarmerie” de Perpinyà i una telefonada per a confirmar-li la convocatòria.
Se l'acusava de “outragé par parole, gestes, menaces, écrit non rendu public, image non rendue publique, envoi d'objet, de nature à porter atteinte à la dignité ou au respect dus à la fonction de GUMER SINDO MARTINEZ, personne dépositaire de l'autorité publique, dans l'exercice ou à l'occasion de l'exercice de ses fonctions, en l'espèce GENDARME”

El centenar llarg de persones presentes a la manifestació no va notar en cap moment ni paraules, ni gestos irrespectuosos, ni res del que s'esmenta de part del Francesc Pougault de cara a la “gendarmerie”.

Les primeres accions de la Plataforma per a la dignitat van ser de netejar parets dels insults feixistes i d'anar a sostenir al tribunal la Marta, el Pere i el Francesc...

És el mateix any que se decidí organitzar cada any un acte pel 7 de novembre, un acte cívic, un acte de memòria de l'any.

 

Registrats