dimecres 28 set. 2022
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 12 visitants en línia
La USAP al Camp Nou de Barcelona, i què ? PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 15 de desembre de 2010 16:55

USAPJa feia anys i panys que els dirigents de la USAP tenien la intenció de jugar un partit a la capital catalana. La idea era, a l’inici, de jugar un quart de final de la copa d’Europa de rugbi « a casa », i doncs a Barcelona ! El model ja existeix amb els partits de la copa d’Europa organitzats pel club basc de Miarritze (Biarritz) a Donostia (Sant Sebastià). Malauradament fins ara la classificació de la USAP no ha permès mai l’organització d’un partit a casa: la USAP sempre havia de jugar a fora els seus quarts de final !

La cosa ha canviat enguany amb la idea del President de la USAP, en Goze, de fer un partit de la Lliga francesa de rugbi (el Top 14) i no esperar la copa d’Europa. Així, el passat 25 de novembre, uns membres de la Lliga Nacional de Rugbi i de la TV Canal+ es van desplaçar a Barcelona, per visitar el Camp Nou, i veure si complia els requisits necessaris per organitzar un partit. La Lliga Nacional de Rugbi francès va donar el vist-i-plau: la USAP jugarà doncs el cap de setmana del 25 d’abril de 2011 un partit al Camp Nou en contra de l’equip de París, el Racing Mètro 92.

Què podem esperar d’una cita com aquesta? Un diada històrica ? Un dia d’agermanament entre catalans del nord i del sud ? Potser sóc pessimista, però no ho veig tan clar com els dirigents de la USAP ho volen vendre. Ben segur la USAP vol ser el Barça del rugbi, i la seua imatge ha entrat sense cap dubte en l’imaginari col·lectiu de molts catalans com un dels elements simbòlics de Catalunya-Nord. La conseqüència és la forta presència de catalans del Principat i fins tot gent del País Valencià, a l’estadi de Perpinyà, cada cap de setmana.

Però els catalans del sud no tenen aquesta cultura del rugbi (futbol i basketbol són les seues referències) !

Això és una de les raons del fracàs del partit jugat a Montjuïc l’any passat per l’equip de rugbi a XIII de Perpinyà (els Dracs Catalans). Per què fou un fracàs ? Perquè més de la meitat de l’estadi era buit i també perquè uns 90% del públic era un públic nord-català : la trobada catalano-catalana que es volia fer s’ha transformat en una trobada catalano-perpinyanenca. Potser el Dracs no tenen la mateixa imatge que la de la USAP, potser també no tenen el mateix pressupost per fer una gran campanya de comunicació. Crec que la comunicació serà la clau de l’èxit o del fracàs. Perquè tret dels 10.000 o 20.000 catalans del nord que baixaran, el Camp Nou tindrà disponible unes 80.000 places per a  la gent del sud… això serà doncs el repte pel dirigent de la USAP: omplir un camp molt, molt gran amb gent que no té costum de veure un partit de rugbi. Ja veurem !

 

El Bruixot

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Articles relacionat

Registrats