dimecres 28 set. 2022
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 12 visitants en línia
Correu del 30 de desembre de 2010 PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 30 de desembre de 2010 21:07
La Plataforma informa ...

 

La Universitat de Perpinyà retalla l'oferta les possibilitats de formar-se en català
El 2010 la Universitat de Perpinyà suprimeix el Diploma d'Estudis Catalans i la preparació al CAPES...

Avenços en la defensa de les minories : En 2010, el gal•lès esdevé llengua oficial al Regne Unit i els homosexuals es poden casar a Portugal

Militar a favor de la independència: la fi d'un dret?Aurora Martin, militant basca entra en clandestinitat per no ser extradida cap a l'estat espanyol.

Surt un estudi sobre els turistes i visitants sud-catalans a Catalunya Nord L'estudi presentat el 26 de novembre pel professor Jeroni Coll sobre el turisme sud-català (turistes provinents del Principat de Catalunya) a Catalunya-Nord es revela molt interessant.

Sobre l’article 7 de la Carta pel català del Consell General…Vull ràpidament parlar de la famosa « Carta a favor de la llengua i cultura catalanes » signada pel Consell General dels Pirineus Orientals el desembre del 2007, i que l'antic President Bourquin valorava sempre : « nosaltres hem fet aquesta carta perquè sem l'accent català de la República Francesa » (ben segur tot això expressat en bon francès).

La USAP al Camp Nou de Barcelona, i què ?Ja feia anys i panys que els dirigents de la USAP tenien la intenció de jugar un partit a la capital catalana. La idea era, a l'inici, de jugar un quart de final de la copa d'Europa de rugbi « a casa », i doncs a Barcelona ! El model ja existeix amb els partits de la copa d'Europa organitzats pel club basc de Miarritze (Biarritz) a Donostia (Sant Sebastià). Malauradament fins ara la classificació de la USAP no ha permès mai l'organització d'un partit a casa: la USAP sempre havia de jugar a fora els seus quarts de final!

 

Registrats