dijous 13 juny 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 24 visitants en línia
Per primera vegada a la història hi haurà un debat sobre la independència al Parlament sud-català PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 10 de febrer de 2011 19:22

El partit Solidaritat Catalana per la Independència (SI) dirigit per Joan Laporta, antic président del FC Barcelona, va presentar el 2 de febrer del 2011 una proposició de llei per  declarar la independència de Catalunya.
Aquest partit minoritari amb només 4 elegits sobre els 135 diputats del parlament sud-català, ha aconseguit fer adoptar aquesta proposició de llei amb l'ajuda de Convergència i Unió (CiU) majoritari a l'assemblea amb 62 escons.
SI ha aconseguit que es debati una qüestió fonamental pel futur del país.

La consulta es farà al mes d'abril i això malgrat l'oposició del Partit Socialista Català (PSC) i del Partit Popular (PP) que desitgen una Espanya una i indivisible.

 

Aquesta proposició de llei en curs d'adopció, es recolza en 3 resolucions de la cambra catalana, favorables al dret a l'autodeterminació, validades en 1989, 1998 i 2010.

Peró el debat sobre la independència respon també a una voluntat majoritària manifestada el 10 de juliol de l’any passat als carrers de Barcelona. Aquesta manifestació ha estat el punt d'orgue d'una sèrie de consultes per a la independència de la Catalunya.

Tot va començar el dia 4 de juny de 2009 a Arenys de Munt. Va ser la primera consulta municipal realitzada als Països Catalans sobre la independència de Catalunya.
Fins ara s'han pogut organitzar consultes a 514  municipis dels Països Catalans, però també a Casals Catalans dels Països Baixos, Irlanda, Quebec, Suïssa, Estats Units i Hamburg.

La propera consulta tindrà lloc el proper 10 d'abril a Barcelona al mateix temps que els diputats discutiran sobre aquesta proposició de llei.

Heus aquí doncs un pas més important per al dret a l'autodeterminació a Catalunya.

Però sisplau, no cal oblidar que Catalunya no acaba a les platges de Portbou…

GiL

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Registrats