dissabte 18 maig 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 16 visitants en línia
Identitat catalana : el futur s'enfosqueix... PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 13 de març de 2011 08:53

La identitat catalana amenaçada per la demagògia i el populisme

La Marine Le Pen s'ha instal·lat en país català l'estiu del 2010. Amb el seu company Louis Aliot van comprar una casa a Millars.

Què busquen ?

Segons un sentiment àmpliament compartit, la Marine Le Pen encarnaria una versió moderna del Front nacional, lluny dels tòpics de l'extrema dreta a la papà que representava el seu pare, el Jean-Marie. S'han acabat les relliscades antisemites a les quals el seu pare estava acostumat ; la Marine Le Pen seria portadora del projecte d'una extrema dreta respectable.

Però la Marine Le Pen és com son pare. Ha heretat el seu talent mediàtic, el seu caràcter ben trempat,  el seu sentit de la fórmula impactant i la seva retòrica massa simplista fins i tot caricaturesca que té la força de la falsa evidència. S'han esborrat les referències sulfuroses i els despropòsits de l'antic president del Front Nacional, per oferir, sense cedir res sobre el fons de les idees, la imatge molt més convenient d'una dona moderna.
Amb l'ajuda dels mitjans de comunicació, la imatge del partit apareix civilitzada ; el Front Nacional juga a fons la carta de la respectabilitat i del reconeixement.

Fracàs de la política d'en Sarkozy, situació general del país que té tots els aspectes d'una crisi social i econòmica profunda, una esquerra a la pena ( i el terme és feble ) sobre el que era el seu "fons de comerç" electoral : la lluita contra les desigualtats i la justícia social...

El Front Nacional no canvia la seva recepta simplista que té l'avantage d'atreure a la gent : designa el que crea l'atur, desestabilitza els comptes socials, abusa de la nostra generositat, vol imposar la "seva" religió, fa pujar la inseguretat, etc....

La constatació és difícil : el Front nacional sedueix.
Fins i tot a Catalunya Nord... aquí  recull entre 15 i 25% dels vots segons les eleccions.

Pel que concerneix Catalunya-Nord l'objectiu del Front nacional és clar !

- « Le département a connu trois grosses figures du FN : Pierre Sergent, Jean-Claude Martinez, Jean-Louis de Noell. Louis Aliot pourrait-il être la 4e ?
La Marine Le Pen diu : Il l'est déjà ! Et je crois comme lui que Perpignan peut tomber en 2014. Il y a un fort potentiel si j'en crois ce qu'on me dit quand je traverse la rue ici. Les réactions sont plutôt extrêmement positives. C'est une ville où les gens ont des caractères forts et qui sont capables de basculer assez brutalement ».

El poble català es deixarà il·lusionar per les sirenes i els seus cants populistes i gastats : Islamització, immigració, inseguretat, injustícies socials, desenganys diplomàtics ?

La gent d'aquí està molt lligada a la seva identitat : les diversions i festes culturals, el rugbi, la terra, la gastronomia, les processons i festes religioses, el bilingüisme urbà, tots són per a milers d'habitants de Catalunya-Nord  altres tants símbols de la seva catalanitat i de la seva manera personal d'expressar-la.
Gosaran el vot sanció perquè "Perpinyà la Catalana" esdevingui "Perpignan la Française" ?

- « Vous vivez en partie ici, un département qui a une identité catalane forte : que pensez-vous des autonomistes ?
La Marine Le Pen contesta : Je suis évidemment complètement contre. Je suis un défenseur acharné de la Nation. Ceux qui réclament l'autonomie sont d'ailleurs souvent des européistes. Il s'agit là d'idées qui sont de mauvaises idées et que je combats ».
 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Registrats