dijous 13 juny 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 29 visitants en línia
Vigilància obligatòria PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 22 de març de 2011 06:58

 

Com el cel s'enfosqueix abans de la tempesta...

Els resultats de les cantonals han caigut.
Sobre el conjunt del territori de l'estat francès el front nacional obté un resultat de 15,2% just darrere la UMP 17%. Serà present al segon torn a 402 cantons.
A Catalunya Nord :
El front nacional serà doncs present a la segona volta d'aquestes eleccions a 6 cantons : el Baix Vernet (primer amb 34, 61%), l'Alt Vernet (primer amb 29, 07%), Les Coves (segon amb 26,6%), Bonpàs (segon amb 24,98%), Cabestany-Sant-Galdric (segon amb 26,10%), Canet (segon amb 24,39%) i Argerlers (segon amb 22,45%).
En el país català l'FN festeja amb els 30% !
Al mateix temps que l'abstenció voreja els 59% a Catalunya Nord (més de 55% a França), el Partit d'extrema dreta obté un dels seus millors resultats a una elecció que mai no li havia anat bé fins ara.
Cal ara desxifrar aquesta situació per evitar que aquesta "ona blava marina" es faci una de vertadera trencant.

Per què una abstenció tan forta ?
Votem per l'última vegada per a les eleccions cantonals. En efecte, aviat 3 500 consellers territorials succeiran els  6 000 consellers generals i regionals actuals. Seran escollits per primera vegada el març de 2014 amb escrutini uninominal majoritari a dos torns en cantons ampliats.
«El conseller territorial és la resposta que el Govern ha desitjat aportar al reforç de la complementarietat de l'acció dels departaments i de les regions».
Aquesta reforma ha estat volguda pel govern Sarkozy. De fet per legitimar aquesta tria el partit del president no podia promoure l'elecció d'enguany. Serà fàcil dir llavors que les eleccions cantonals no tenien cap visibilitat i que els electors no en veien l'interès, sent donada la prova per la febla participació.
Els mitjans de comunicació no han parlat molt d'aquesta elecció. Per a l'Independent (el diari "d'aquí") eren també jugades per endavant. El diari del país anunciava una victòria fàcil del partit socialista...

Per què el front nacional fa un tal resultat ?
La UMP ella mateixa reprèn amb objectius estratègics les tesis del partit d'extrema dreta : immigració, inseguretat, l'islam a França, debat sobre la identitat nacional...
Com podien pensar, a la UMP,  fer miracles a les urnes simulant l'FN amb tant d'impudor ?
Els mitjans de comunicació concedeixen una importància (massa gran) a aquest partit. Presenten la Marina Le Pen com a dona moderna, freqüentable, bé en tots aspectes.
De fet se banalitza aquests temes extremistes i rancuniosos desenvolupats per l'FN .

El Front Nacional «ja no és un dimoni», hocomprova el Louis Aliot . L'FN ha amagat els seus cranis afaitats i la seva olor a florit, la de la França dels anys 30 i de l'OAS: s'assembla als altres partits d'extrema dreta d'Europa. Sempre  xenòfob, sempre "fatxa", però en una versió modernitzada, apaivagada, alleugerida de tota testosterona inútil. Té el somriure dels partits «guanyadors».

I el futur per a la Catalunya Nord?
Si no anem amb compte, l'FN pot arrelar a les nostres terres enlluernant els electors amb falses evidències. D'altra banda se sap que el seu desig és guanyar l'ajuntament de Perpinyà al 2014.
Però el Front nacional condemna els independentistes i aporta el seu suport a totes aquelles i aquells que defensen els colors "blau blanc vermell".
Per a nosaltres catalans abans de tot el perill és ben present.

Com si amb un mal no n'hi hagués prou, el diputat-alcalde UMP del Soler François Calvet recomana als seus electors per a la segona volta no donar els seus vots als candidats d'esquerra en cas de dual esquerra - front nacional.
Segueix les recomanacions del Nicolas Sarkozy mateix que anuncia Ni front nacional - Ni front republicà.
El Nicolas Sarkozy prepara sense cap dubte la presència de la Marine Le Pen per la segona volta de  l'elecció presidencial del 2012.
Però què està buscant el François Calvet ? No es pot desmarcar com altres ho fan del seu partit ?
Amb aquesta actitud anti-republicana, xocant, condemnable obre les portes als extremistes xenòfobs i homòfobs.

És hora doncs de combatre aquestes idees, fer pedagogia, explicar, argumentar, dialogar...
Queda només que 4 dies per convèncer els nostres amics d'anar a votar i defensar-se contra aquesta plaga en passa d'entrar a l'hemicicle català.

...La tramuntana fa fora els núvols!

GiL

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Registrats