dimarts 19 març 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 3 visitants en línia
Josep
Sud de France PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 24 d'agost de 2011 06:10

Els lectors del “Journal d'Ici” hauran pogut observar una publicitat continuada, però força incomprensible, amb el nom de “Sud de France”. De fet és el que se'n diu una subvenció encoberta de la regió Llenguadoc Rosselló a “L'Indépendant”, diners públics per sostenir una empresa privada que cada dia va més de baixa. A la publicitat podeu veure una minyona més aviat mal pentinada, de vegades al costat d'un minyó a la platja, de vegades al costat d'una altre minyona, menjant un préssec o confitura, el conjunt voluntàriament mal imprès, per donar una sensació de "flou" pretesament artístic, el tot coronat pel logo de la “Région”. Se suposa que l'efecte ha de ser de dir que els préssecs i les melmelades d'aquí (?), són les millors.
Analitzem aquest anunci des de diversos punts de vista.

 
Les falses obertures PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 26 de juliol de 2011 21:14

Una de les crítiques que més sentim els qui defensem la llengua i la cultura catalanes i que defensem en definitiva el país, és que sem “tancats”. Això fa mal especialment quan ve de gent que ens és molt pròxima. Analitzem-ho però, seriosament. Generalment la gent que té aquesta teoria és gent que de fet se sent aïllada, que no està segura del seu posicionament. Darrerament he constatat, en reunions de defensa de la Cellera a Bao, que la mateixa persona que deia en una reunió que calia obrir-se (a qui, a què?) -en català-, a la següent reunió “més ampla” (però amb menys participació, aneu a entendre la contradicció) s'expressava en francès. De fet estem davant del complexe típic d'auto-odi.

 
UN DIA HISTÒRIC PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 11 d'abril de 2011 18:37

El 10 d'abril jo era a Barcelona; la veritat és que anava a veure, sense massa optimisme, com se desenvolupava el referèndum sobre la independència de la nació catalana. S'hi augurava una participació del 10-12%, que ja hauria estat molt per un referèndum fet amb pocs mitjans, amb la gran majoria dels mitjans de comunicació silenciosos i en una gran ciutat  considerada per tothom com un terreny molt difícil, amb una catalanitat difosa. La sorpresa ha estat majúscula fins i tot per a persones independentistes com jo. Una participació de més del 21% ha deixat tothom bocabadat. Qui diu que la gent no s'interessa per la política? Qui diu que això de la independència no és un tema d'actualitat ? D'aquests 21% de participació n'hi ha hagut més d'un 90 % favorables a la independència, però en el fons això és el de menys. La pregunta que ens formulem és, a que se deu aquest èxit?

 
ELS TEMPS NO CANVIEN PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 8 de febrer de 2011 22:19

 Lydia, Lydi-Lydia
L'idiota, l'idiota...
Cançó del grup l'Agram

Fa anys el grup l'Agram denunciava el tot turisme a Catalunya Nord amb una cançó dedicada al “paquebot des sables” símbol d'una política dirigida a la liquidació d'una economia productiva a Catalunya Nord, i de la voluntat de certes elits paramafioses de convertir-nos en el bronzejador dels culs d'Europa.

 
Penseu a Dubrovnik ! PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 22 de novembre de 2010 19:55

 l'antiga Ragusa, perla de l'Adriàtic, va ser declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO l'any 1979. Això no va impedir que els anys 1991 i 1992, la marina sèrbia la bombardegés i la deixès feta a miques.

Ser declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO, és un reconeixement internacional important, però no assegura res, i encara menys quan s'és patrimoni immaterial. Felicitem-nos per la declaració, utilitzem-la, però sobretot pensem que les nostres tradicions, sem nosaltres que les hem de protegir i desenvolupar. Penseu que els enemics de les mateixes no tenen els canons dels vaixells serbis, però poden fer tant de mal com ells.

 
Més articles...
<< Inici < Anterior 1 2 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 2

Registrats