dimarts 19 març 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 4 visitants en línia
El Bruixot
Perpignan-Figueras, o més ben dit, la trista realitat centralista PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 3 de gener de 2012 07:49

La SNCF (companyia francesa de ferrocarrils), va encetar a mitjan novembre del 2011, la seua primera campanya de promoció per la línia de TGV Perpinyà-Figueres. Segons el diari El Punt, l'anunci va ser publicat als diaris del sud de l'Estat francès, àrea d'influència dels possibles clients d'aquesta línia del TAV-AVE-TGV*

 

 
Es podrà normalitzar l’ús del català a Catalunya-Nord ? PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 29 de novembre de 2011 15:59

Benvolguts amics, avui us vull testimoniar del que vaig viure aquell darrer cap de setmana. Serà un exemple del que viu el català en aquestes terres catalanes septentrionals i bressol dels Països Catalans. 

Dissabte a la nit vaig assistir a un concert coral a l’església d’un poble rossellonès. Tres corals nord-catalanes hi estaven presents. Jo era convidat pel director d’una de les tres corals, un bon amic meu. La seua coral té com a característica que la presentació dels cants s'hi fa en català, llengua pròpria d’aquell territori nostre (ho vull recordar per si de cas).

 
Neix una associació de joves catalans ! PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 21 de novembre de 2011 08:32

Després d’una primera presentació pública a finals del mes d’octubre al Casal Jaume Ier de Perpinyà, l’associació de Joves de Catalunya Nord (JCN) va aparèixer en públic per primera vegada a la manifestació del Correllengua de Perpinyà. Darrera d’una banderola, una vintena de joves nord-catalans van voler fer entendre la seua veu a favor de la llengua pròpria de les nostres cormarques.

 
Partit socialista i llengües « regionals » PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 11 d'octubre de 2011 08:00

En previsió de les eleccions presidencials del 2012, el Partit Socialista francès intenta fer sentir la seua veu sobre el tema de les llengües minoritàries presents a l’Estat francès. Fins ara només havíem tingut ocasió de sentir les propostes de la candidata d’ Europa Ecologia - Els Verds sobre aquest assumpte, amb una posició molt clara a favor d’una « Europa federalista de les regions »  amb unes « regions autònomes » i un ple « reconeixement de les llengües regionals ».

 
La Unió per un Moviment Popular (U.M.P) denuncia el regionalisme de l’Eva Joly i dels Verds PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 5 de setembre de 2011 14:52

Hauríem pogut pensar que a l’inici del segle XXI, la U.M.P d’en Sarkozy faria uns raonaments bastant allunyats del discurs del Front Nacional de la Marine Le Pen, sobre el tema del regionalisme i les llengües minoritàries (considerades com a regionals). Però no ! Després dels temes de la immigració i de la inseguretat (temes que aquests partits desenvolupen sempre de manera semblant), amb el problema de les minoritats de l’hexàgon, la dreta nacional francesa i l’extrema dreta adopten les mateixes actituds : defensen un Estat-Nació francès on només la llengua i la cultura francesa poden viure; les cultures i llengües regionals s’han de quedar al museu, com a patrimoni nacional (francès, ben entès !).

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 3

Registrats