dissabte 27 abr. 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 5 visitants en línia
El Bruixot
El Consell General de Catalunya Nord està obrant per un català reconegut a la Unió Europea PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 20 de juliol de 2011 08:33

Des de la Plataforma veiem amb il·lusió que les coses semblen voler millorar a Catalunya Nord amb el tema de la catalanitat.

 Després de l'article publicat el 28 de juny passat portant per títol « Què farà l’eurodiputada nord-catalana Marie-Thérèse Sanchez-Schmid ? », sense saber-ho, hem impulsat una campanya que empenyia els politics i institucions de Catalunya Nord a posicionar-se en l'assumpte de l'oficialitat del català a la Unió Europea. La cosa havia començat amb la iniciativa dels eurodiputats sud-catalans, Junqueras (ERC), Tremosa (CiU), Badia (PSC) i Romeva (ICV) i va ser marcada per la publicació d’un manifest per reclamar l'oficialitat del català aprofitant la futura entrada de Croàcia a la Unió. L'objectiu era que hi hagi coincidència entre la incorporació del croat com a llengua oficial europea i el reconeixement de la oficialitat  del català a la Unió.

 
Els municipis nord-catalans tiren endavant llur dispositiu d'ajuda al català en l’espai públic PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 20 de juliol de 2011 06:40

Segons ens informen els diaris El Punt-Perpinyà i La Clau, l'Associació de Batlles dels Pirineus-Orientals (A.M.F.66) anunciarà el proper 22 de juliol la creació d’un sindicat intercomunal que afavorirà la promoció del català i de l'occità (pel Fenolledès).

 
Què farà l’eurodiputada nord-catalana Marie-Thérèse Sanchez-Schmid ? PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 28 de juny de 2011 13:42

Fa pocs dies, una coalició d’eurodiputats sud-catalans representada per Ramon Tremosa (CiU), Maria Badia (PSC), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV), va presentar al Parlament de Catalunya un manifest (publicat al final d'aquest article), en què demanen al govern espanyol l'oficialitat del català a les institucions europees. Amb aquesta iniciativa, els parlamentaris es proposen obtenir del Govern espanyol el ple reconeixement del català a Europa aprofitant que el croat esdevindrà llengua oficial (el 2013, any previst per a l'entrada de Croàcia).

 
Talteüll ha mort, visca Tautavel ! PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 5 de maig de 2011 21:21

 Aquest municipi del Rosselló, és conegut per tothom com a un dels llocs més importants per a la prehistòria europea. És ben bé aquí que es va trobar a la cova de l'Aragó, un « català » vell de 450.000 anys que li diem l’Home
de Talteüll. Però potser, li hauríem de dir « Homme de Tautavel », un francès vell de 450.000 anys. Per què ?

 
Feu servir el català al correu postal ! PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 12 d'abril de 2011 10:12

Un petit missatge per vos explicar l'alegria que vaig tenir ahir quan vaig anar a buscar el meu correu. Segur que vos deveu dir, quin plaer a buscar el correu ? Era com un regal ! Sí, sí ! Vaig rebre un correu a casa meua tot en català ! Qué hi ha d’extraordinari ? Vos expliqui !

Aquest correu va ser enviat de Barcelona i doncs l’expeditor va posar la seua adreça en tota normalitat en català. A més va escriure la ciutat : Barcelona, i entre parentesis : Catalunya, i res més.

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 Següent > Final >>

Pàgina 2 de 3

Registrats