dijous 13 juny 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 37 visitants en línia
Hervé Pi
Cantonals 2011... quin candidat votar? PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 8 de febrer de 2011 19:08

S'apropen les eleccions cantonals...  a la meitat dels cantons nord-catalans se podrà votar. Ja tindrem els nostres lots de candidats, cada un amb la seua etiqueta ens explicarà que és el millor i que ell té solucions per a arreglar els nostres problemes.

No m'allargaré pas sus dels programes que no han pas encara publicat i que en bona part no tindran segurament pas res d'innovador.
Tanmateix m'interessarà el programa d'aquests per qui podria votar, és a dir aquests que podrien fer una campanya en clau de país, en clau catalana.

 
Nosaltres també tenim drets PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 3 de febrer de 2011 06:59

Te'n discriminat? explica'ns-hoL'amic Daniel feia ressaltar que als ciutadans sota administració catalana (nadius o forasters) a partir d'ara la Generalitat de Catalunya els reconeix el dret a consumir productes etiquetats en català. És cert que és una notícia important i aquest fet hauria d'obligar les empreses a fer més esforços per a normalitzar la presència de la llengua catalana.

Però nosaltres, a Catalunya nord com tots els pobles del món també tenim drets.

 
Dimarts 1 de febrer l'estat francès nega encara i sempre drets a les llengües dites "regionals" PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 1 de febrer de 2011 17:13

Armand JUNG

Res de nou sota el cel de les institucions de la cinquena "République" del país autoanomenat "des Droits de l'Homme".
Avui el diputat Armand JUNG president del grup d'estudis sobre les llengües anomenades "régionales" ha fet de nou una pregunta oral al ministre Frédéric Mitterand i un altre ministre li ha respost, el Luc CHATEL ministre de l'educació.

 
Els escàndols de la UPVD PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 1 de febrer de 2011 11:51

 Fa uns dies vaig publicar en aquesta pàgina un balanç negatiu recordant la desaparició de les formacions al CAPES de català i al DUEC a la Universitat de Perpinyà (UPVD). No sabiï que desencadenaria altres reaccions i altres articles. 

La primera reacció va ser forta, contundent, en una entrevista a "l'inpédendant" el diari local de Catalunya nord, el President de la Universitat negava l'evidència. Hi vaig respondre per una carta oberta demanant aclariments sobre la visió i la política lingüística  a la UPVD.

 
La Casa dels Països Catalans de la UPVD PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 31 de gener de 2011 17:28

La Casa dels Països Catalans de la Universitat de Perpinyà era un projecte magnífic.

Amb això d'Europa i de projectes transfronterers hi ha subvencions a guanyar, subvencions per a pagar projectes. Projectes que podrien ajudar a unir catalans de banda i banda, però què s'amaga darrere aquests projectes?

 
<< Inici < Anterior 11 12 13 14 Següent > Final >>

Pàgina 11 de 14

Registrats