dijous 28 març 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 4 visitants en línia
Hervé Pi
El resultat de les eleccions a la Comunitat Autònoma de Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 6 de desembre de 2010 07:42

i la clara victòria de CIU tindran repercussions a Catalunya nord... 

Casa de le Generalitat Perpinyàaixò és una evidència ja que, fins i tot si no sem pas sotmesos a la mateixa administració central, els grans canvis a Catalunya incideixen amb més o menys força a Catalunya nord.

El primer canvi que notarem serà el del Director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà.
Aquesta Casa fou volguda pel president Jordi Pujol, va veure el dia el 2003. La primera directora en fou Maryse Olivé.
 
Ràdio Arrels 30 anys que ens serveix, avui més que mai ens necessita PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 24 de novembre de 2010 16:58

Ràdio Arrels la veu de Catalunya nord,

és la sola emissora de ràdio nord-catalana que emeti sempre en llengua pròpia. És una emanació de l'associació cultural Arrels, funciona quotidianament amb sis assalariats i puntualment amb uns trenta voluntaris.

Ràdio Arrels, d'ençà la seva creació, s'ha mantingut amb un estatut de ràdio associativa renunciant als recursos publicitaris. Ofereix una programació musical que la situa al capdavant de totes les emissores dels Països Catalans pel que fa a la difusió diària de música catalana.

 
Els Castells Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat! PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 16 de novembre de 2010 17:19

És una gran notícia. Amb aquest títol la UNESCO reconeix la singularitat d'una tradició catalana, d'una manera de fer, d'una manera de ser. No m'allargaré pas sus del perquè, ni el com, ni el futur dels castells.

Sense estat propi, els catalans tenim una projecció al món limitada. Els estats "ho poden tot", tenen aquesta possibilitat de parlar de tu a tu amb altres estats i ser generalment escoltats. Nosaltres catalans, sem tractats com a regió i a vegades pitjor com a província. Amb aquest reconeixement tindrem per uns instants, per uns dies una visibilitat, gaudirem d'un cop de projector.

 
França, Catalans, estrangers i llengua catalana PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 12 de novembre de 2010 19:07

A Catalunya nord, com segurament a molts altres països del món, hi ha qui considera que tots els mals vénen sempre dels estrangers.
Al fòrum de Vilaweb Catalunya nord un tal Joan Pere es queixava de no poder parlar més català ja que segons ell, a Sant Genís de Fontanes no hi hauria més catalans, els estrangers haurien comprat totes les finques, s'haurien apoderat del vilatge i no s'interessarien a la identitat local. Aquests discursos passen molt bé, ens treuen tota culpabilitat, treuen culpabilitat a qui és realment responsable, però aquest discurs no s'aguanta.

 
Correllengua i Tractat dels Pirineus... (1) PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 8 de novembre de 2010 13:12

Aquest 2010 l’actualitat deguda a les fortes mobilitzacions socials a nivell estatal, el risc del bloqueig del centre ciutat i de l’autopista, i la prudència han fet que la Comissió 350 anys hagi canviat el programa d’actes del final del CORRELLENGUA a Perpinyà, actes que corresponen amb la Commemoració de l’aniversari del Tractat dels Pirineus.

Aquests canvis han tingut diverses repercussions. La primera, la més important és que molts catalans del sud del territori, que siguin de la Comuntitat Autònoma de Catalunya com del País Valencià s’ho han pensat i molts no han fet el pelegrinatge a la capital nord-catalana. Aquest fet ens ha privat d’una part dels manifestants, per conseqüència no ens ha permès pas d’esborrar per una hores aquesta frontera.

 
<< Inici < Anterior 11 12 13 14 Següent > Final >>

Pàgina 13 de 14

Registrats