dijous 13 juny 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 20 visitants en línia
Gil
Per primera vegada a la història hi haurà un debat sobre la independència al Parlament sud-català PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 10 de febrer de 2011 19:22

El partit Solidaritat Catalana per la Independència (SI) dirigit per Joan Laporta, antic président del FC Barcelona, va presentar el 2 de febrer del 2011 una proposició de llei per  declarar la independència de Catalunya.
Aquest partit minoritari amb només 4 elegits sobre els 135 diputats del parlament sud-català, ha aconseguit fer adoptar aquesta proposició de llei amb l'ajuda de Convergència i Unió (CiU) majoritari a l'assemblea amb 62 escons.
SI ha aconseguit que es debati una qüestió fonamental pel futur del país.

 
La fi des les caixes d’estalvis catalanes ? PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 25 de gener de 2011 16:21

Les caixes d'estalvis tenen una gran presència a Catalunya. 10 de les 46 caixes d'estalvis de l'estat espanyol són catalanes i LA CAIXA és la primera caixa d'estalvis a Europa.

Aquesta entitat va ser creada el 27 juliol del 1990 amb la fusió de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvi de Catalunya i Balears, fundada el 1904 i la Caixa d'Estalvi i Mont Pietat de Barcelona, fundada al 1844.

 
El nou president de la Regió ajudarà Catalunya Nord ? PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 14 de gener de 2011 15:35

Com ho va subratllar l’Hervé al seu article publicat el 30 de desembre passat , l'any 2010-2011 la Universitat de Perpinyà no ofereix formació al CAPES de català i al DUEC, (Diploma d'Universitat d'Estudis Catalans), «una posició contrària a l'interès dels estudiants i de tota la població de Catalunya Nord».

 
Els americans s'inquieten pel futur de França PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 9 de gener de 2011 13:10

 WikiLeaks és un web llançador d'alerta. Publica documents, anàlisis polítiques i de societat.

La seva raó de ser és publicar articles corresponents a filtracions d'informacions secretes tot protegint les seves fonts.
Aquest web s'ha fet conèixer sobretot el novembre de 2010 per la revelació de telegrames de la diplomàcia americana. Més de 250 000 documents han estat divulgats. La seva publicació ha estat rellevada per cinc grans diaris; un d'ells és El Món.

 
Militar a favor de la independència: la fi d'un dret? PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 21 de desembre de 2010 19:13


Aurore MartinAurora Martin, militant basca entra en clandestinitat per no ser extradida cap a l'estat espanyol.

Anuncia la seva voluntat d'amagar-se ja que : "No tinc la intenció de sotmetre'm a les autoritats espanyoles, ni de facilitar a França l'execució de la meva ordre d'arrest europea".

El 9 de novembre, el tribunal de Pau va validar l'ordre d'arrest europea concedida contra aquesta ciutadana francesa que està acusada de «participació amb organització terrorista».
Aurora paga el seu compromís polític al si de l'organització independentista basca Batasuna.
Aquesta organització legal a l'estat francès és prohibida a l'estat espanyol des del 2001 pels seus  presumptes lligams amb l'organització independentista armada ETA.

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 Següent > Final >>

Pàgina 4 de 5

Registrats