dissabte 20 abr. 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 7 visitants en línia
Daniel
Normalitat lingüística gairebé completa a Empuriabrava PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 18 de maig de 2011 11:53

Foto per satèl·lit d'Empuriabrava al golf de RosesEstic comprant un piset a Empuriabrava. Sí sí, en aquell feu del turisme massificat situat just al darrere de la frontera estatal.

Es podria pensar que allà, amb l’aclaparadora omnipresència de forasters que hi viuen, la llengua catalana quedés arraconada i no hi jugués cap paper a la vida quotidiana. Per sort no és aquesta la situació que hi estic descobrint.

 
Millora la salut del català a Catalunya . . . . . . . . . . . . . Sud PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 4 d'abril de 2011 12:53

Tothom sap que la salut de la cultura catalana a Catalunya-Nord va en part lligada a la fortalesa de la Catalunya Autonòmica. Així, les millores en la vitalitat del català al Principat poden ajudar a que el mateix català no desaparegui al nord de l’Albera.

 Avui en dia, tenim dues notícies esperançadores sobre l’estat del català al sud. 

 
Moltes gràcies Marina per definir tan bé els catalanistes. PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 25 de març de 2011 10:32

L’11 de març passat, un periodista del diari l’Independent va entrevistar la Marina Le Pen. En aquella entrevista, s'hi va evocar la qüestió del catalanisme. Aquí sota, podeu llegir com va reaccionar la nova presidenta de l’FN :

L'entrevistador :  En part, vostè viu aquí en un departament (província) que té una forta identitat catalana.  ¿Què pensa dels autonomistes?

La Marina Le Pen : Evidentment estic completament en contra de llurs idees. Sóc una defensora aferrissada de la " Nació ".  A més, els qui reclamen l’autonomia són d’altra banda sovint europeistes. Es tracta d’idees que són males idees i que combato.  

 
Sagrada Família : Sò catalanu è ne sò fieru* PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 10 de març de 2011 13:16

* en cors : "Sóc català i n'estic orgullós"

     Amb un grup d'amics durant el passat cap de setmana, vam visitar el Temple Expiatori de la Sagrada Família. Feia temps que no l'havia recorregut i l'útima vegada que ho havia fet, l'interior encara estava en obres. Ara, les bastides s'han retirat de la nau, de l'absis, dels transseptes i, s'hi pot caminar en tota llibertat.

 

 
El rossellonès es mor ! Visca el català ! PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 4 de març de 2011 13:05

Acabo de llegir un escrit del Joan Peytaví Deixona, Professor a la Universitat de Perpinyà i membre de l’Institut d’Estudis Catalans. El va redactar el 2006 i porta per títol : « Algunes reflexions sobre el català septentrional o rossellonès en un final d’etapa dialectal ».

Hi contempla sense miraments l'aspecte que està agafant la variant dialectal del català parlada avui en dia entre l'Albera i les Corberes; precisament,  la que es parla al Rosselló, Conflent i Vallespir mitjà i baix. 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 Següent > Final >>

Pàgina 4 de 7

Registrats