dijous 13 juny 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 24 visitants en línia
Daniel
"Perdoneu-me, canto en una coral catalana però jo no parlo català ..." PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 9 de gener de 2012 08:53

Aquest cap de setmana, vaig participar a una trobada de corals de l'Alt Empordà. Feien un concert de Nadales a la Jonquera i ens ho vam passar molt bé gràcies a la qualitat del repertori i també perquè tots els cants, sense cap excepció es feien en català. Us puc assegurar que quan ens trobem un grup de seixanta cantaires i assagem, cantem, comentem els cants, fem broma, fem tertúlia ....  en català, només en català sense que mai aparegui cap paraula en castellà o en francès, això fa molt de goig i dóna la il·lusió que la nostra situació lingüística ja està normalitzada del tot.

 
El català : una mena de llatí de Catalunya-Nord ? PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 29 de desembre de 2011 14:14

No sóc originari de Catalunya-Nord. Sòc una mena de peça afegida arribada a les nostres comarques septentrionals ara fa cinc anys. Recordo que, el 2006, poc després d'haver-me instal·lat en un poblet dels Aspres vaig assistir a una funció de teatre en català que feien al Vallespir. Volia fruir del català que es fa servir aquí i efectivament, escoltant l'obra teatral aquella, va ser la primera vegada que vaig poder adonar-me que la variant dialectal rossellonesa se situa entre l'occità provençal que he après i el valencià que parlen els meus pares.

 
Per fi el P.P té majoria absoluta : a veure si aconsegueix precipitar les coses .... PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 21 de novembre de 2011 09:24

      S'acaben les eleccions generals espanyoles. El Partit Popular, aquest descendent del Franquisme, ja ha assolit la majoria absoluta que li permetrà governar Espanya com li doni la gana.

 
Llei del cinema català : peripècies, entrebancs i capgiraments. PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 18 d'octubre de 2011 13:38

 Al Principat, havien constatat que només un 3% dels films que s'hi exhibien eren en llengua catalana. Davant d’un desequilibri tant aclaparador a favor de la llengua castellana, la Generalitat va tenir la valentia de promulgar una nova llei on es preveu que qualsevol pel·lícula que s'estreni doblada o subtitulada a les sales de Catalunya-Sud haurà de comptar amb un mínim d'un 50% de còpies en català.

 
Exasperació espanyolista davant d'uns bombers catalans arborant unes banderes nostres PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 30 d'agost de 2011 09:46

Durant la inauguració dels Jocs Mundials de Policies i Bombers que van tenir lloc a Nova York el 27 d'agost, els representants catalans van començar a aixecar un castell que van coronar amb una estelada (bandera independentista catalana) i van ensenyar senyeres.

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 Següent > Final >>

Pàgina 2 de 7

Registrats