dissabte 13 jul. 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 24 visitants en línia
Rareses de la senyalització direccional bilingüe a França. PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 10 de novembre de 2010 11:05

Sóc un nouvingut a Catalunya-Nord, només fa quatre anys que visc en aquestes terres catalanes septentrionals.
Abans de venir a instal·lar-m’hi, havia viscut a Bretanya i a Còrsega.
Doncs, en aquelles terres perifèriques del nostre hexàgon sagrat, m’havia acostumat a que la senyalització direccional fos bilingüe.
La senyalització direccional correspon a tots els senyals de circulació que t’indiquen per on has d’anar per arribar a tal lloc i, en aquelles zones amb cultura minoritària forta (País Basc, Còrsega i Bretanya de parla bretona) la senyalització direccional, o ja és bilingüe (cas de l’illa de Còrsega), o s’està implantant progressivament gràcies a l’acció dels consells generals locals.

 
Amistats virtuals - Vida real PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 10 de novembre de 2010 06:58

Quants en tens d'amics ? 100, 400, 1000 ?
Avui molta gent es planteja la pregunta...
No, no es tracta dels amics de la verdadera vida, sinó dels «amics» que un es fan sobre les xarxes socials com el Facebook.

El primer objectiu d'aquestes xarxes és de fer-se contactes. Redefineixen els lligams d'amistat entre els contactes vinculats. Lliguen la gent d'una manera inèdita i permeten a cadascun exhibir la seva individualitat.
Durant segles, els rics i els poderosos han il·lustrat la seva existència i el seu rang a través de retrats pintats. Aquests retrats els descrivien en situacions posant en valor les seves professions, ambicions, actituds, i, sobretot, estatut social.

 
Correllengua i Tractat dels Pirineus... (1) PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 8 de novembre de 2010 13:12

Aquest 2010 l’actualitat deguda a les fortes mobilitzacions socials a nivell estatal, el risc del bloqueig del centre ciutat i de l’autopista, i la prudència han fet que la Comissió 350 anys hagi canviat el programa d’actes del final del CORRELLENGUA a Perpinyà, actes que corresponen amb la Commemoració de l’aniversari del Tractat dels Pirineus.

Aquests canvis han tingut diverses repercussions. La primera, la més important és que molts catalans del sud del territori, que siguin de la Comuntitat Autònoma de Catalunya com del País Valencià s’ho han pensat i molts no han fet el pelegrinatge a la capital nord-catalana. Aquest fet ens ha privat d’una part dels manifestants, per conseqüència no ens ha permès pas d’esborrar per una hores aquesta frontera.

 
LIPDUB - INDEPENDÈNCIA - WORLD RECORD PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 9 de novembre de 2010 11:50

El passat 24 d'octubre va tenir lloc a la ciutat de Vic la gravació del LipDub de la independència.
Un LipDub és, en català: doblatge labial, un vídeo que combina sincronització labial i doblatge per fer un vídeo músical. Es fa gravant una successió contínua, i sense talls, d'individus o de grups que vocalitzen de manera que sincronitzen els llavis amb la lletra d'una cançó que escolten.
Des de fa uns mesos el LipDub ha esdevingut un moviment de moda arreu del món amb l'objectiu de promocionar empreses, associacions, entitats...
Aquest LipDub de la Independència va ser impulsat per gent de Vic,

 
Manifest CORRELLENGUA 2010 PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 5 de novembre de 2010 00:00

Lectura del manifest al peu del Castellet

Bona nit a tothom,

Un any més ens trapem aquí, al peu del Castellet, per a commemorar la firma del Tractat dels Pirineus.
L’any passat ens vam retrobar nombrosos per a recordar que feia just 350 anys que el nostre territori havia estat annexat a l’Estat francès. Una manifestació que s’ajuntava amb la del Correllengua, que després de recórrer el conjunt dels Països Catalans es clou al Nord del nostre país.

Aquesta trobada és també l’occasió de fer un balanç del que passa a casa nostra, a Catalunya Nord. I malauradament, no podem dir que les coses hagin canviat gaire.

 
<< Inici < Anterior 31 32 33 Següent > Final >>

Pàgina 31 de 33

Registrats