dissabte 18 maig 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 11 visitants en línia
Commemoració del Tractat dels Pirineus i acte final del CORRELLENGUA PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 7 de novembre de 2011 08:53

Manifest 2011

Bona tarda a totes i tots,
un any més ens retrobem aquí, al peu del Castellet, al peu del que anomenàvem la Casa Pairal. Aquest lloc tan simbòlic per Perpinyà i també pel conjunt dels Països Catalans.
Avui la Casa Pairal no és més! Se la buidada del seu contingut, de les seues col·leccions. Només queden a les parets uns rètols que expliquen la nostra història.
De la mateixa manera s'ha buidat el CeDACC el centre de documentació i d'animació de la cultura catalana, com s'ha buidat del seu contingut el Departament d'Estudis Catalans de la Universitat de Perpinyà, com resulten buides de continguts les famoses cartes aprovades pel Consell General i per la municipalitat de Perpinyà.

 
Fa un any PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 23 d'octubre de 2011 19:49

Ja fa un any que les escoles de Perpinyà llueixen les banderes francesa i europea,
fa un any que són privades de la bandera catalana.

Per recordar:

Per les vacances de Tot sants del 2010, el llavors recent batlle de Perpinyà en Jean-Marc Pujol -UMP- decidia seguir les normes nacionalistes imposades pel govern de l'estat-nació. Fa un any, tornant de la setmana de vacances de Tot sants, els mestres i alumnes de les escoles de Perpinyà descobrien a les entrades de llurs establiments la bandera francesa acompanyada de l'Europea.

 
Llei del cinema català : peripècies, entrebancs i capgiraments. PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 18 d'octubre de 2011 13:38

 Al Principat, havien constatat que només un 3% dels films que s'hi exhibien eren en llengua catalana. Davant d’un desequilibri tant aclaparador a favor de la llengua castellana, la Generalitat va tenir la valentia de promulgar una nova llei on es preveu que qualsevol pel·lícula que s'estreni doblada o subtitulada a les sales de Catalunya-Sud haurà de comptar amb un mínim d'un 50% de còpies en català.

 
Afrancesament a ultrança PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 18 d'octubre de 2011 17:12

L'afrancesament és una transformació apuntant a adoptar l'aparença francesa. Ha començat a l'inicí del segle XVI amb les primeres colonitzacions.
Fins el 1919 el francès era la llengua internacional. Avui ja no és. La descolonització i l'emergència dels Estats Units d'Amèrica són factors que expliquen la predominència de l'anglès.
El 3 de juliol del 1996 va sortir un decret relatiu a l'enriquiment de la llengua francesa. Posa obligatori l'ús dels terminis en francès al Diari oficial de la República francesa i en els serveis i establiments públics de l'Estat.

 
L'Indépendant continuarà la seua obra de descatalanització PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 17 d'octubre de 2011 10:03

No em sabria greu si demà tanqués "l'Indépendant"... de veritat, no vessariï cap llàgrima.
Em podria doldre la situació particular de les persones acomiadades i les dificultats que en resultarien per a les seues famílies, però si demà el diari l'Indépendant desaparegués, desapareixeria de cop una de les eines més eficaç de la descatalanització de Catalunya Nord.

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 7 de 33

Registrats