dilluns 04 març 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • red style
  • blue style
  • orange style
  • green style

La nostra  voluntat és d'expressar sensibilitats diferents del món nord-català.
Cada un dels autors expressa la seua reflexió. Unes opinions que no impliquen a cap dels altres col.laboradors.

 

Quants sem

Tenim 7 visitants en línia
Ofegament del català al nord PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 16 de febrer de 2011 15:29

El Joan-Jaume Prost, president de l'APA ha denunciat, en un comunicat, l'ofegament de la llengua catalana. Ofegament que respon a una voluntat política i institucional decidida a París, però també aquí, a Catalunya nord.

La realitat de la llengua catalana té diverses facetes.

 
Els Estudis Catalans de la UPVD: la biblioteca PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 14 de febrer de 2011 15:03

I ara què? Fa un parell de setmanes denunciàvem el tancament (esperem provisori) de la biblioteca de la Casa dels Països Catalans de la Universitat de Perpinyà.
El Jean-Michel Hoerner, és avui dia l'administrador provisori dels Estudis Catalans, el coneixem per haver estat President de la UPVD i també per haver encapçalat el sector turisme de la mateixa UPVD.

 
Els escàndols de la UPVD (+1) PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 10 de febrer de 2011 19:49

Quin futur pels Estudis Catalans a la UPVD?

Ens ha arribat un document firmat Jean-Michel Hoerner, administrador provisori de l'IFCT intitulat:  "La Renaissance à la rentrée 2011-2012 au sein de l'Institut Franco-Catalan Transfrontalier: Création de la Licence "Etudes transfrontalières et catalanes" ETC", avec les 2 parcours de Licence 3, Etudes catalanes et tourisme" l'administrador hi defineix el projecte de futur dels Estudis Catalans.
Tot primer, i molt important, notem que aquest document és redactat únicament en llengua francesa, ja això ens permet entendre millor l'estat d'esperit de l'administrador.

 
Somni d'una Via-Estela nord-catalana. PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 13 de febrer de 2011 17:34

Aquesta nit he fet un somni estrany. Estava mirant la tele i a la pantalla hi apareixia una presentadora molt encantadora. Presentava el telenotícies-vespre en un rossellonès impecable, un rossellonès envejable que mai no reeixiré a parlar. Justament estava dient que, a partir d'ara, aquest noticiari, el podrien veure també els de la diàspora nord-catalana a París i a tot l'hexàgon per mitjà de la TNT-satèl•lit. M'estava veient un canal de televisió local irreal anomenat «TV3:Via-Estela».

 
HEU DIT TERRORISTES ? PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 10 de febrer de 2011 19:39

Sense ànim de fer-li publicitat, parli de la informació sobre l’organització de la Setmana per la llengua, apareguda al « diari d’aquí », avui mateix. (en format pdf)
La passada de mesura aquesta vegada és de tribunal !! Que l’inefable « angelet » usurpador d’adjectius venerables tingui els dallonses de tractar de « terroristes » dins la conversa, aquells que han fet i fan que la llengua catalana encara sigui viva, és motiu de denúncia. Senyors, per ser terrorista (a la manera que defineixen els estats i els seus acòlits) n’hi ha que són a la presó i n’hi ha que hi han deixat la pell. A polit amb els mots !!

 
<< Inici < Anterior 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Següent > Final >>

Pàgina 22 de 33

Registrats